Zoran Mrdak: Radovaćemo se završetku pothodnika, a oni koji žale zbog toga, neka žale još više

26

 

Radovi na izgradnji pothodnika nastavljeni su, nakon zastoja koji je, zbog nepredviđenih okolnosti trajao nekoliko dana, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora.

On je objasnio da izvođač  radova, kotorska firma Briv Construction nije odustala od ugovorenog posla. Došlo je do nepredviđenih okolnosti koje su prirodni pratioci mnogih investiciopnih zahvata. O tome je izvođač obavijestio investitora i zatražio zajednički sastanak, kako bi se našlo optimalno rješenja i uz pomoć dodatnog angažovanja struke, ovaj posao nastavio do konačnog završetka.

Zoran Mrdak

Briv Construction nije mogao, i pored maksimalno angažovnih kapaciteta da se izbori sa podzemnim vodama, niti da  obezbijedi temeljnu jamu ni sa pet pumpi koje je postavio. Mrdak je kazao da se pojavila voda na dnu temeljne jame koja nije bila predviđena jer su oko nje postavljene talpe na dubini od 18 do 20 metara. Zbog svega toga je prošle subote održan  zajednički sastanak na kome se precizno definisalo što treba i kako dalje raditi. Struka je dodatnim angažovanjem dala najbolji odgovor i juče su, na opšte zadovoljstvo građana Kotora, nastavljeni radovi, kazao je Mrdak.

On je siguran da će se pothodnik završiti u predviđenom roku i da neće biti značajnijih prekoračenja.

Neće biti ni povećanja cijene radova, objasnio je on, čime je demantovao špekuacije koje su se pojavile u pojedinim medijima o značajnijim finansijskim problemima. Na zgradi Lučke kapetanije popucali su zidovi i plafoni. Na pitanje da se radi o ozbiljnoj šteti, diektor kotorske Direkcije za izgradnju i uređenje je odgovorio da misli da nije. To je očekivano, kazao je on, kada su ovakvi građevinski zahvati u pitanju i potvrdio da će se otkloniti svi problemi i sanirati eventualne štete.

Mrdak je, na kraju priče o pothodniku kazao da je  siguran da  se dobronamjerni građani Kotora, kojih je neuporedivo više, iskreno raduju što su se radovi nastavili i što će se ovaj značajni infrastrukturni objekat završiti kako je i predviđeno. Ima i onih drugih, ali njima ostaje samo da još više žale, zaključijo je on.

26 KOMENTARI

 1. Zašto bi se radovali. Pare potrošene u ništa. Obavezne studije nijesu ispoštovane. Arheološki nadzor VIŠAK. Prema riječima glavnog urbaniste koji radi PUP Kotora luka KOtor će vrlo brzo biti orijentisana samo na manje brodove. Kruzeri će pristajati u Lipcima. Još jedan argument u prilog NEPOTREBNOJ RABOTI. I komentar DOSTA SA TROŠENJEM NAŠIH PARA!

 2. Sve sto se pocne i zavrsit ce se ako se ne odustane….vidimo sportsku salu u skaljare samo sto nije gotova…zimski bazen ce biti zavrsen do zime….marina kod bolnice nije jos pocela da se gradi ali kad počne bit ce zavrsena….čemu žurbe, pa sve ostaje njihovoj djeci

  • ..MORA DA NEMAŠ KOKOTA-PA SE LEDIČNA JAVLJAŠ U CIK ZORE U O2:22..URA..PA KOKODAČEŠ…NA SLIKU PERA GUDINA..ŠTO SE U TA DOBA KRMEĆIM GLASOM OGLAŠAVA IZ SVOG KRMEDARA-PRASETNICE gurdić-Kaštio..?!

   • A Jole Drinjaku jel se to raduješ nastalim problemom ?
    Ti kao štovalac demonkrata to te i sleduje zar ne
    vekjo kavalo !!!

 3. Zasto gospodin Mrdak jasno ne kaze da ce grad Kotor morati izdvojiti dodatnih 300 000 eura ….zasto se to skriva….opet greska u procjeni i puca po nasim dzepovima….pa se vi dragi sugradjani “radujte”!!!

  • Bilo bi ljepo da mi pojasniš, kako to puca po našim “špagovima”
   Kako možete biti oštećni vi ili mi i na koji način?

   • Ako neko nekoga proziva, za bilo koje nepočinstvo i ako postoje dokazi za sve prljave rabote, onda treba i pojasniti sve navedeno u komentaru. Morate baratati činjenicama, jer one uslovljavaju istinu.
    Pseudonim sa šest ili sedam tačaka, dovoljno govori sam po sebi.
    Vaša priča ne pije vodu.
    Bravo za Zorana Mrdaka, samo jako i nastavite da radite kao do sada.

 4. I biće neka se DemoNkrate i madam Ura uvate za g…
  Dzabe su potrčali na sva zvona u svoje medije.
  Ali malo se zaj…

 5. ..BOŽIJOM VOLJOM SVEZANI U GROP SA JEZIKOM-BREZ VEZA SA MOŽDANIMA(MOŽDANIM OSUŠENIM KORAMA-PUSTO NASLEĐE?)-ELI IKOME PALO NA TE VAŠE “TABULE RAZE”..DA BI MOŽDA BILO BOLJE I LJEŠE (POD USLOVOM-DA JE TEHNIČKI MOGUĆE-IZVODLJIVO)…UMJESTO”PODHODNIKA-PODPORTIKA”.POKUŠATI IZBJEĐI CREPANJE MORA(ŠKURDE?)-I “UKOPAVANJA NEČESOVIJE TALPI”-UGRADITI POKRETNE LEKTROSTEPENICE-TIPA “A LA KAMELIJA”-ILI DRUGI SISTEM STEPENICA-STABILNIH U OBLIKU SLAVOLUKA(NAKNADNE PAMETI-IZMIŠLJANJE “TOPLE VODE”)-OBLOŽENE PRIMORSKIM KAMENO (IZ MAJDANA STRP I ISTODOBNO UKLOPLJEN U GRAĐEVINU “LUČKA KAPETANIJA”)…KOJI NIJESU NEPOZNANICA U GRADOVIMA ĐE JE CIVILIZACIJA STARA-KOLIKO NAŠA “NEISPITINA ISTORIJSKA-RUŽIČASTA PROŠOST…?!
  I DRUGO,STEPENIŠTE-SLAVOLUK BI KOŠTAO MNOGO MNJE-A KOTOR BI DOBIO SLAVOLUK-I TIME NEBI BILA UGROŽENA “DRIP DISCIPLINA”-UNESKO.INSTITUCIJE…?! KOJA JE,”PRIZNALI-NEPRIZNALI-PROGUTALA “DNEVNI BORAVAK”-NAŠE VRLE VLASTI NA TURSKI RT OD VERIGA…?!

  • Jordane ne podmeći kukavičja jaja,
   prkaj kokama prk..če i meći pologe,
   ovdje su ozbiljni poslovi u pitanju!
   Ti kao “politički” srbin, ne možeš bistrit crnogorsku politiku, niti sprovodit
   jordanizaciju, oko volje Crnogoraca.
   Avetanje velikosrpskog imperijalizma,
   potpomognuto imbecilastim neprekidnim propagandnim laganjima –
   prosvijetlilo je mnoge Crnogorce, da
   shvate, da su ih vješti manipulatori
   laganja ranije ubijedili, da su ono što nisu!
   Tako bi i Tebi trebala Naša pomoć,
   iz Perpera veličanstvenoga, da se razabereš i postaneš “politički”
   Crnogorac!
   Vrati se na katune Jordane ! Vakat je !

   • ..GUDINOVIJEH GUDINA…ŠTO STALNO ZAPINJETE ZA KATUNE OKLE VAM JE MAMINA MAMA ŠLJEGLA NOSEĆI TI PRETKA U KOŠUINU ZA GNJOJ-STAJSKO ĐURBIVO..MADE IN KATUNI?!

   • Ako ja ovo razumem vi ozbiljno propagirate nepostovanje Zakona Crne Gore a Skala to podrzava time sto vas necenzurise. Interesantno.

   • ..ZALUDNJA TI JE MUKA-I BJEŽANJE OD ISTINE..DA SE JOLE JORDAN DRINJAK-ROĐENI PRČANJANIN -../POODAVNO -SE ODREKAO I PRIJE TOGA BATALIO~~~/(da nikad ne zaboraviš taj DAN 1.studenog.1991.godine)/kad ste vi-ti već pljačkali Konavle do Grude-palili i ubiiali nedužne ljude…SA MORA-VAZDUHA I BRDA-sa raketnih “vaših čamaca”-i sa SRĐA i BOSANKE po nedužnom narodu..Dubrovnika-luke Gruž i dalje prema Mostaru)/~~~NEZABORAVI: JAVNO-JEDINI U TADA VAŠOJ -ODNOSNO”KASAPINA I GROBARA” SA DEDINJA crnu goru i njenu “bistru najbistriju urin politiku”-NA KONAVLE I DUBROVNIK..KAD STE “BISTREĆI PASALI-POŠLI NA KRVAVI VAŠ ZLI PUT-DA MIJENJATE “NEPRIRODNE VAŠE GRANICE”-PUT KONAVALA-DUBROVNIKA I DALJE…U SPAŠAVANJU “srpstva i kosova…”..! I umjesto da začepiš i više ne bazdiš..ti i dalje se..OGLAŠAVAŠ.ka krava kad se teli-teleći volovove poput tebe Pero Petriću gudinu od gudina..i mnogih (na iljade) sličnih TEBI(!)ili istih PAŠIH NAGONA!!!
    I DANAS, TEBI NA UM PADA ,KA TI PRECIMA…”DA ĆERAŠ ĆERATE-Vrati se Jordane”(?)” OVE SA “KATUNA”-ČITAJ CRNOGORCE-iliti ove što su pravoslavci-višak za “vaše more”?!)
    NEĆE MOĆI GOSPAR PERO GUDINU OD GUDINA-KASNITE…”FESTA LA FINITA”!!!!
    DAVNO JE JOLE JORDAN DRINJAK-SAVLADAO TU TVOJU “OBITELJSKU AZBUKU”!!!..JA TI JEMAC!!!

    • Pobrkao si Jole, ubola Te istina, pa dođi u Perpera!
     Kukavičarska jaja su u tvojoj košarici, oli ih mastiti?
     Nismo mi ti paśi rata !
     A Ti si pozive šilha!

     • DA,DA ,DOK JE POSTOJAO SEKRETARIJAT ZA NARODNU ODBRANU OPŠTINE KOTOR..TAČNIJE DO 20.KOLOVOZA.1991.GODINE(PRIJE MOBILIZACIJE I POČETKA RATA!)..KAD JE NA TAJ DAN POČELA DA DJELUJE-KOMANDUJE ~~~ KOMANDA VOJNOG ODSJEKA-NA ČELU SA ..K-DANTOM MAJOROM BAKIROM DŽONLIĆEM-~~~ ZA SRBPSKO PRIMORJE OD DEBELOG BRDA(BRIJEGA) DO BOJANE…SA SJEDIŠTEM U TIVTU-ZGRADA SO TIVAT- PRVI KAT ,ULAZ OD TIVATSKE CRKVE “SVETI SAVA”-U ČIJI SASTAV SU UŠLI ODSJECI-SA KOMPLETNIM LJUDSTVOM- ZA ORG MOB POSLOVE ,REGRUTACIJU I MOBILIZACIJU -IZ SEKRETARIJATA ZA NO OPŠTINA: H NOVI-TIVAT-KOTOR-.BAR I ULCINJ…! ŠTO JE ZNAČILO DA SU -OVI SNO-PRESTALI DA POSTOJE (BESPOSLIČARI!!!)..PO STAROM USTROJSTVU! SVE JE OBAVLJENO-IZVRŠENO PO ODLUCI-NAREDBI VRHOVNE KOMANDE KRVAVE -NANOVO NASAĐENE PROFAŠISTIČKE VAŠE TADA DRŽVE SRJ~~~(PRIJE TOGA NA LITIJAMA,JE UDAVLJENA-UMORENA SFRJ!)~~~-NA ČELU S KASAPINOM I GROBAROM SA DEDINJA-VAŠE GORE “LISTOM” SLOBODANOM SLOBODOM MILOŠEVIĆEM-PAŠEGA PORIJEKLA IZ LEVE REKE…NA DANAŠNJOJ TRASI “KINEZIERA-PRVIJENCA AUTO BANA” OD BARA DO BOLJARA-BOJIM SE NE I DALJE-POZNAJUĆI VAM ĆUD-VAŠE BRAĆE PAJDAŠA?!

      DAKLE,PRAKTIČNO, TOGA DANA PRESTALI SU DA “FUNKCIONIŠU ORGANI ONO” RAZBAŠTINJENE CRNE GORE-KA I VAZDA U SVIM PREVRATIMA..KOJI SU SE LEGLI-KOTILI NA OVIM “VAŠIM PROSTORIMA”-ĐE JE POČESTO “BRAT JE MIO KOJE VJERE DA JE BIO-SAMO DA JE OKUPAT0R”!!!

      U SVEMU OVOME-BILO BI NEPOŠTENO NE ISTAĆI ISTINU-“DA SU TADA TOGA 20. KOLOVOZA.1991. GODINE U “VRHOVNOJ KOMANDI (VK) OVE VAŠE-NEOTVOREVINE ĆETNIČKO NACIONALISTIČKE “DRŽAVE”.ŠEDALI (BREZ PRAVA GLASA-ODLUČIVANJA-RABOVI KASAPINOVI) IZ CRNE GORE – TADA JOŠ “DRUGOVI”-SK CG MOMIR BULATOVIĆ prešednik cg I MILO ĐUKANVIĆ prešednik vlde I MINISTAR ODBRANE(VOJNI) TE ISTE NEOČETNIČKO FAŠISTIČKE NACIONALISTIČKO-BJELAŠKE crne gore..?!!!

      GOSPODINE PERO GUDIN OD GUDINA-tzv gurdić..OVAJ ŠTO VAM OTPISUJE-JE DO DANA DANAŠNEGA-JEDINI DEZERTER IZ TE VAŠE NEOČETNIČKO BJELAŠKE crne gore..UTEKA-JAVNO UZ “A M I N” ILITI ODLUKU SO KOTOR BROJ:O1-4375 OD 19.11.1991 GODINE-KAD SAM RAZRIJŠEN DUŽNOSTI SEKERETARA sno OPŠTINE KOTOR-NA LIČNI ZAHTJEV-SA DANOM 1.STUDENOG.1991.godine!!!
      RAZLOG JE BIO SAMO JEDAN..MORAO SAM POŠTOVATI PROŠLOST MOJE PORODICE-PREDAKA KOJI NIKADA NISU SLUŽILI OKUPATORIMA I GORIMA OD SEBE-OLITI VAS I VAŠU VLAST.U ŠAPAMA KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA!!! A BILO VAS JE TAKVIJE NA DESETNE-STOTINE HILJADA VAS PODANIKA KASAPINOVIH-TIH VAŠIH KRVAVIH GODINA-PAŠIH GODINA OD KAD STE SE PAŠČILI OD 20.KOLOVOZA.1988..U TITOGRADU PA DO KRAJA VAŠEGA KRVAVOGA RATA..DO 1999.godine KAD SU NEVINA ĐECA MURINA-PLATILA SVOJIM MALENIM NEVINIM GLAVMA VAŠE NEOČENIČKO FAŠISTIČKO ORGIJANJJE 1988-1999-ZA “SPAS SRBPSTVA I KOSOVA-PONOSNIH NA KAKO REKOSTE(MIISTAR VOJNI TADAŠNJI) 1990 GODINE-NA TV POLITIK-u…”DA SU CRNOGORCI PONOSNI NA SVOJE SRBPSKO PORIJEKLO I CRNOGORSKU DRŽAVNOST-A OSOBITO NA VAŠU SLAVNU SRPBSKU ISTORIJU”-KOJA JE SAMO U BOSNI OD 1991 DO 1995 GODINE ODNIJELA U SMRT VIŠE OD 105 HILJADA LJUDI-OD KOJIH VIŠE OD 6O% BILA JE NEJAČ!!!

      ZATO GOPON PERO GUDINU OD GUDINA-ZANI gurdić..KO TI-KO VAM VJEOVAO PAŠU VJERU VJEROVAO!!!…

      “S POTOVANJEM JOLE DRINJAK,PENZIONER IZ RODNOG MI PRČANJA!!!..U PRČANJU, DANA 8 MARČA.2020.godine U 17:29 ura…PO PRČANJSKOM JEVROPSKOM VREMENU!!!

     • …PODKRALA MI SE GREŠKA-PA SAM GORE MEĐU “OPŠTINAMA SRBSKOG PRIMORJA” IZ 1991-1999.godine GODINE..ISPUSTIO I “CRNOGORSKU OPŠTINU CRNOGRSKOG POKRETA-Vi.Gl…ić”…OPŠTINU BUDVA-“PERJANICU ORG.MOB.OBRANE “NEPRIRODNIJE GRANICA”-NA KONAVLE I DUBROVNIK”…1991-1992…I DALJE DO U…?!

     • Što si se usukao Jole, frustriran si jer su ti snovi propali.
      Sve bitke sa V.L si uprskao, ne ideš više u Glavatičiće?
      Kuš kuśo , ovo je Crna Gora, a mantijaši piždre maniti, njih nisi krio kao vikara i družinu !?!
      Dvorski ti se cerio u brk, Tvoj
      Prčanjanin.

 6. A kako strucnjaci rijesise problem,to nam ne rece?! Jel BRIV BRAV?! Ne bi se reklo po tekstu dopisa,vidi se da poznaje zakon.. no bice opstina ima vece strucnjake..
  Kako nastavise radove bas u cetvrtak kad je najavljeno suvo vrijeme,koja koincidencija..

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].