Zna se dobro ko je napisao da crkvu Svetog Mateja u Dobroti treba zapaliti?

41
Crkva Sv Mateja u Dobroti

Prošlo je 16,5 godina od kad je na bedemu ispred katoličke crkve Svetog Mateja, u Dobroti osvanuo grafit sa porukom da tu crkvu treba zapaliti.
Znalo se tada koje je čudovište to napisalo, ali je sprega tadašnje vlasti i dobrotskog ugostiteljstva funkcionisala besprekorno, pa je počinilac spašen od zaslužene kazne koju bi u svakoj normalnoj državi dobio. Naši mediji su ćutali, ali nije i Srna, agencija susjedne države koja je 27. aprila 2004. godina objavila tekst koji u cjelosti prenosimo.
Ćutalo je i katoličko svještenstvo, kome se ovo, sad već ideološko bradato čudovište, smije u lice i ruga govoreći njihovim jezikom kada misli da je kadar da nekome koga mrzi dodatno napakosti.
Danas je bradato čudovište na sceni na koju ga je postavila ondašnja vlast, a sa njim se narugala ona prethodna, vjerujući valjda da može da posluži za kakve prljave rabote, klevete i laži.

Poruke mržnje na Crkvi Svetog Mateja

IZVOR: SRNA UTORAK, 27.04.2004. | 15:47

Na bedemu ispred katoličke crkve Svetog Mateja u kotorskom naselju Dobrota u utorak ujutru osvanuo je grafit sa porukom da taj kulturno-istorijski objekat “treba zapaliti”, prenose crnogorski elektronski mediji.

Župnik crkve Svetog Mateja u Dobroti don Ante Dragobratović rekao je da je na crkvenom tambruju neko ćirilicom ispisao “Srbija”, četiri slova S i nacrtanao tri uzdignuta prsta, uz natpis “Ovu crkvu treba zapaliti”.

On je naveo da je ispisana i “jedna smiješna rečenica sa nekim sigurno daleko težim namjerama”, o čemu nije želeo da govori.

Dragobratović je rekao da je o ispisanim porukama obavestio biskupa kotorskog monsinjora Iliju Janjića, policiju i dnevnu štampu u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Prema rečima načelnika Odeljenja bezbednosti u Kotoru Ivana Mašunovića, policija je izvršila uviđaj i istraga je u toku.

Hrvatskocrnogorski međudržavni savjet reagirao je danas na barbarski i provokativni ispad u kojem je, prije nekoliko dana na crkvi Svetog Mateja u Kotoru, u Crnoj Gori, ispisan grafit latinicom “Ovu crkvu treba zapaliti” te natpis ćiriličnim pismom “Ovo je Srbija”.

U priopćenju, kojeg je potpisao predsjednik Hrvatsko-crnogorskog međudržavnog savjeta, redatelj Veljko Bulajić, osuđuje se takav “govor mržnje šovinističkih snaga koje su inaugurirane u proteklom desetljeću”.

Također se ističe da je – kao odgovor “provokatorima” i “bivšim psima rata” te “pljačkašima i palikućama Konavala i Župe” – u Savjet stiglo 40-tak pisama, brzojava i poruka koje su poslali građani Tivta, Kotora, Dubrovnika, Risana, Cetinja, Konavala i Herceg-Novog, u kojima se izražava potpora (Hrvatsko-crnogorskom međudržavnom savjetu) i želja da se nastave dijalog i suradnja, na lokalnoj i na državnoj razini, između Republika Crne Gore i Hrvatske kao dviju prijateljskih sredozemnih zemalja.

“Hrvatska i Crna Gora primjer su dviju država koje u dobrim susjedsko-partnerskim odnosima nastoje rješavati svoje probleme današnjice. Obje države ulažu velike napore u gradnji pozicija na europskoj pozornici. U međusobnom podupiranju i ostvarenju tog cilja primjer su dobrih odnosa svim državama u regiji”, navodi se u priopćenju Hrvatsko-crnogorskog međudržavnog savjeta.

41 KOMENTARI

 1. Jordane gicnut si Ti odavno, nisi ti njaru ni u kopito, kopa on njime Tebe po bronzinu.
  Imali smo Mi Maršala , kojem si Ti izbevjerio zakletvu, pa si sa Njegovog puta skrenuo, pa sadake paseš lovorike Prčanjske i iješ Muljanske gavice, sa
  kojima se u oštrom brašnu valjaš, prije
  pržole .
  Vele da si odavno raśedlan , ko kljuse,
  pa Te mularija via preko googla …
  Titovim putem se još odjena gazi .

 2. Stile, ovi Drinjak je “čuvar tajni” ,
  dobro si ga zapamtio i “osvijetlio” mu
  rumene obraze, samo je on odavna
  ošega petokraku !

  • …”PUTOVA TITOVIH…KOJIMA SE Ođjena još gazi..”?”..Jedino što nam nijeste jošo tkrili”..:…

   1.Eli..” putovima felbebera-narednika” austrijanskih okupatpra do i od 1914 do 1918.godine?.ILITIi….
   . 2. Od “Vukovarskog osnivačkog Kongresa KaPeJota-(u Borovom selu.oklen ste 1991 krenuli u “obrani SER BPSTVA I KOSOVA-POD SAMARIMA KASPINA I GrOBARA SA DEDINJA-i njegovoga četvoroprega “4M”omira BULATOVIĆA I Mila MAROVIĆA-…OD KONAVALA IDUBROVNIKA-1991-1999 GODINE I DLJE”?!!!)-DO TITOVE SMRTI-4.MAJA.198O GOINER?!!

   “JA,JA..!.”.iMALI SMO MI Maršala…”?

   • …S E N C A SVEGA LJUCKOGA-SA…”DIPLOMOM- DIPLOMIRANA VJEROKRMAD”-(KATE- KIZMA-D..)-.KAKO PRASAD U HERCEGOVINI -SE ZOVETE ..KOJA PREVRNUSTE PUANA TITOVA KORITA-I U “MIMOHODU SA:… “POZDRAVOM SRETNO” VOLOVIMA I KRAVMA -NA FARMI NA GRUDI..ZAPOČESTE “LJUTI BOJ”..PRVOG LISTOMPADAOSTE.1991 NA KONAVLE I DUBROVNIK-PELJEŠAC-NEUM I DLJE..DILJEM HRVACKE-BOSNE I HERCEGOVINE-U”SPAŠAVANJU SER BSTVA I KOSOVA”-KJE “POBIJEDISTE”- DOBISTE NA STRADUNU..ĐE OSTAŠE-ZA NA BIJEK.. VAŠA “LJUCKA DJELA”-119 NENAORUŽNIH-NEVINIH DUBOVČANA…KOJE STE-KUKAVIČKI LIKVIDIRALI- NA SVETOGA NIKOLU 1991- “S’ BOSANKE-SRĐA I SA RAKETNIH ČAMACA-VAŠE “SLAVNE RATNE MORNARICE”-PREDVOĐENA-VOĐENA KAPETANOM bb Milanom “ZECOM I OSTALIM ZEČIĆIMA”! I TIME EVOCIRALI HEROJSKE PODVIGE “VAŠIH PREDAKA..:”DUŠANA SILNOGA+PETRA PRVOGA PETROVIČA I VAŠEGA NOVOKASAPINA I GROBARA SA DEDINJA-U NARODU POZNATIJI KAO PETAR iii-OSLOBODILAC NEOKERAĐORĐEVIĆ…PRED VO DNIK -JUNAC ČKE SER BPSKE VOJSKE-SER BPSKOGA NARODA…”DA SE NIKAD NE ZABORAVI( A,ĐE TO BI?)-NA KONAVLE I DUBROVNIK…JEL (NIJE?)-NA KONAVLE I DUBROVNIK-SA “OŠEGANOM PETOKRAKOM”-KOKARDOM KERAĐORĐEVIĆA I NJEGOVIH NAŠLJENIKA-POTOMAKA “LOZE-CARAPETROVIĆA”?!!!

 3. Šljegoviću Jordanizirani, jel ti malo hužina, podpuhala ?
  Široki gaćašu, ne piskaš se o propalom
  Duś nov OM ćitluku i gedžovanskim
  ćesama sa falsim parama ?

  • …”APARTMANA”U KAŠTIO-…NISAM(DO JUTROS) ZNAO-KOLIKO VI ŠILJEGOVEDO VIĆI-neošaročarnogor(?)ci-NEKAD “bokeški pravoser bi PAŠE VJERE”, PO DUBINI VODITE IDIOCKE KAMPANJE-NA OVAJ I DRUGE PORTALE…KONTRA “g e dž o v a n a”?!…U/SA CILJEM-“VALORIZACIJE-ČINKOVITOSTI “UDARAČA”- STAZAMA I POGAZAMA – DUŠANA SILNOGA..+PETRA PRVOGA PETROVIĆA..+KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA-“JAHČA I VLASNIKA-GRLA”..KVARTETA “4M”omira MILOŠEVIĆA I Mila MAROVIĆA”-DILJEM EKSDUBROVAČKE DUŽDOVE REPUBLIKE…DANAŠNJE DUBROVČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE…

   • E čudo od ovoga Jola, biješe li ono iz pop ruga.
    Načepljen Jole ovdje nastupA
    sa Duškovim carstvom propalim i
    kojekakvim kerefekicama, a ne basta mu ni uljeć na vrata od Šuranja!
    Nema ni kampanjole pinz gauerske auto komande više, a Jole pišti ka expres bronzin ,
    odlično se zabavljamo, čitajući
    njegove nesuvislice !
    Žvale su mu punane teškijeh tema, a moga bi sa prčanjanskim
    pošćerima, falkušom put mletaka,
    na rukoljub duždu , kao pravi
    cullo rotto-vac, ne bi ga bolje
    opiśao ni Jakov Gotovac.
    Pritvorica i kameleon je jordan
    izo VANI, sa doživotnim paša portom .
    Svrni i u Trojku duśanov sine,
    ovo je Crna Gora, bolja je od
    propalog dušanovca !

    • PROPALI,PROPALI..KA TI-VI NA KONAVLE DUBROVNIK..PA VAM PASA PREVLAKA..U NEPOVRAT-ČEKAJUI AUSTRIANU ĐEDOVU TI MILU-DA VAS OPET JAŠU KA OBADALU MAGARAD-KA ŠTO VAS DANAS JAŠU-VAŠE KOMŠIJE-KOD KOJIH JOŠ NISTE BILI NA IZVINJENJE..ZA TE TVOJE-VAŠE SVINJARIJE-GUDINOVO RILJANJE ..OD 1991 DO 1999 GODIN…POGANI OD PAŠE POGANI -POTOMCI OKUPATORA -KOPILADI BEČKIH KONJUŠARA..Peki-Pece-Perice..Pero GUDINU-SVRATA OD ŠURANJA…!!!?!!!!

 4. Diribato, od šponde, gađat balotom
  onog Drinjaka, da utuvi, da je
  ovo Crna Gora, a ne čitluk paśe vjere!

  • …BRUKE I SRAMOTE..ŠTO UČINJESTE OD 1988-1989-1991-1999.godine-U 26 OKRUG(CG!) ZA RAČUN-“MAJKE OTADŽBINE VAŠE SRAMOTNE I KRVAVE- VELJE SRBIJE”-KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA-“DELIJA VAŠIJE PONOSNIJE LEVOREČANA-SA KORJENA VASOJEVIĆA”…NA KONAVLE I DUBROVNIK-BRANEĆI “SER BPSTVO I KOSOVO -MIJENJAJUĆI NEPRIRODNE GRANCE-KOJE SU “C R T A L I”- NEPISMENI TITOVI BOLJŠEVICI-REČE(MI JEDAN ČOEK) NE POSTIĐE SE MILO RADOVANOV-NA TV POLITIKA U BEOGRAD 199O GODINE…!!!..PA GA “POTKOVA NOVIM MRIFETLUCIMA”-1991..KAD “PORUČI HRVATIMA..DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE”-I OSTALIM ŽUPANIJAMA(BANOVINAMA):” NAMETNU RAT ĆE MO DOBITI-I U S T A Š E ZA NAVIJEK D”…!!! “OBEĆANJU NEMA MANE”-OBEĆANO IZVRŠENO..ISHOD POZNAT..ODE PREVLAKA- ..SA DJELOVIMA JUŽNE HERCEGOVINE-OD BRGATA I IVANJICE-PA NA VIŠE SA DIJELOM ZAPADNOG POPOVOG POLJA..ONOME(DA UTUVI-U BLIZNICU..”gađat balotom..”?!!!) KOJIMA SU VAZDA-PO VJERI I CRKVI PRIPADALI…?!…E BO?!

   • Do lija O , glasno govOrnik , Jole!
    Mic po miz, dolazi strašnji sud !
    Klop arALO iz popruga sa
    svojim zurlama i potkovan snom
    o Duškovom vilajetu, škripari i
    pomalo križa, tuđijem bogazama,a
    svoje ostavio u korovu.
    Od južne šponde, balotinirani
    Jordan uzmače, ko pašče od
    macana frkovićevog.
    Išika te mačak iz ONOa i TOa,
    osta bruka na Te Jole, do vijeka
    vjekova, sa sve ćitadom, pa ti slavi izdaju “otačastva” !
    Ne bi te ni Sinjajevina skriti mogla,
    svud su mladi KNOJ-evci !

    • ..OBJAVILI “SKOJEVCI-KNOJ-ovce-SA SINJAVINE-ĐE JE UFAĆEN -JOPET-“DA IGRA ŠAH”-KOJEG JE 1991 GODINE OMRZNUO SPORADI “USTAŠKE ŠAHOVNICE”-NA KONAVLE I DUBROVNIK-BRANEĆI “SER BPSTVO I KOSOVO-I USPUT MIJENAJJUĆI NEPRIRODNE GRANICE..SER BOGORE CRNJE- GRANICE,KOJE SU CRTALI TITOVI NEPISMENI “BOLJŠEVICI-..KNOJ-evci”?!…
     AKO JE VJEROVATI Peri gurdić.ZVANI GUDIN..?!
     JA MU VJERUJEM ..DA JE ORIĐINAL-POTOMAK VRLIJE PREDAKA…”FRTELA DI MERDA”-EXSPORT INPORT -ŠTAJERSKA AUSTRIJANSKA ENKLAVA-ERGELA ŠTAJERSKIJE KOBILA-.KOTILJA…Perinije PREDAKA..?!

   • Jole te tvoje gaće meći i viraji na tiramol, na ovo južine !
    Možda bi ih trebao namonturit za turin i kakvu barku pa da jedriš ,
    zalivom bez svetaca ?
    I inače razapet si između, sv.Petra i Ostroških greda, ostrašćeno uz
    strašnjo sud !
    Ko VID.AO se pop litijski, pa pod
    lažni nik uljego u ošpedao Danilo I.
    Tamon je sve ćirilicom ispisano, a žale se na neke komite, baš
    kontradiktorno, a dokaz da popine
    lažu !
    A što reći za Tebe, najveće bokeško izmišljalo , zar ne ?

    • …OLI -TI ONI-(sličnih nagona-“udruge Kalezić ii.”-PG) IZ “PASANE KLAPE…Mare,Mare” …PO BURI-(RUKAMA U PREKRSTE)” NA TVOJE-VAŠE OBRAZE(BLIZNICE)-NE BRIGAJ ZA MOJE (široke)GAĆE..ONE SU UVIJEK PUNE.do norme(vodene linije)”DEZERTIMA -MEZA UZ DOMAĆE VINO”-ZA TVOJE-VAŠE POTREBE-APERITIVE-…UZ PISMU “gora,gora..CRNA GORA JE ISTO-“SUVERENOVA šuma-muka ježova”..Peru GUDINA+May/ krepa od jada/ gad+Kaštio Parilo+Ranka BAZDEN-a..Draška-I OSTALU “sitnu stoku”-Gruja dan cuo roto vinu i BUZDON-i…PLUS DVA “ti ti ća” IZ KVARTTETA-na pola…”4M”Mila MAROVIĆA-SENCA Momira MILOŠEVIĆA-“PETOPEVACA LISTOPAD” O/do/ŠE-VI KOJE JE UMORILA GLAD ZA VLAŠĆU-“proletera-UJEDINITELJA-SPASIOCA “SER BPSTVA I KOSOVA NA KONAVLE I DUBROVNIK..U “HEROJSKA VREMENA..IZ VAŠIJE DVIJE ILJADITIJE GODINA-“PRVE DVIJE DEKADE 21 STOJEĆA”.. NE LJUCKE POGIBIJE-UZ SAMRTNE FANFARE-(1991-1999.godine)…NE PONOVILI SE NI U ARHEOLOGIJI…AMIN..AMEN !!!

     “SVAK SE RODI DA PO JDNOM ŽIVI-VAŠA BRUKA I SRAMOTA ŽIVLJĆE DO VIJKA”..!!

     • Ovi jole ne patiše, ima Nas više od njegovog sPIŠKA, svi smo za
      Crnu Goru, a on , kako vitar puga!
      Mene nisi meća na ti sPIŠAK, ma ću doć na funerao, iako si na suprotnu bandu, vidio sam Te kada si se po Grblju provukovao !
      Bio si sa onim bajicom da
      rajcaš narod 90-ih, ma ti nije
      upalilo….
      Odjena je Crna Gora Jordane .

     • ..s t e nj e, POD SAMARE-POGLAVNIKA.. ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA-U/NA PARADI SA OSTALIJEM OSAMARENIJEM MAGARCIMA -točno tunake-PUTOKAZOM:”Odjena je Crna Gora”-U KOJOJ POD “BREMENOM MEDALJA”-UŽIVAJU “BORAČKE PENZIJE-ZARAĐENE JUNAC KIJEM -RADOM”…NA KONAVLE I DUBOVNIK-BRANEĆI SER BPSTVO I KOSOVO I MIJENJAJUĆI NEPRIRODNE GRANICE-KOJE SU CrTALI TITOVI NEPISMENI BOLJŠEVICI”- KONTAJUĆI OD KRVAVIH I SRAMNIH(tamo njegovih-njihovih!) GODINA..1991-!999- “UZ POJ U BOJ” ..ZA- “VIVA VERO MONTENEGRO-junac čko gnjezdo! ! !

 5. Kotorani znaju da je ove i slične parole u ono vrijeme naručivao i pisao onaj velike glave sa družinom iz DPS da bi zavađao Srbe i Hrvate po Kotoru. Bilo je prozirno.

  • …ILI TI 16 GODINA..PRIJE-NEGO SE RODIO CUCKO BJELJSKI ZDRAVCO CURVABARETA-1958..AKO JE VJEROVATI KRŠTENIM KNJIGAMA NA BATU CUCKU..ADIO,ADIO NEOMOTENJARI-POTOMCI “OVROVACA-OBAVJEŠTAJACA KRSTA ZRNOVA-“ZECA IZ GORE-(A I ONA JE “ŠUMA SUVRENOVA”??-..)-IZDAJNIKA I KUKAVIICE SVEKOLIKE CRNE GORE-OD PLANINA PA DO MORA I OD ULCINJA DO NOVOGA-KAZA DRUGU TITU U BOSNI-1943 GODINE -NARODNI HEROJ -JUGOSLAVIJE -NIKOLA KRSTA ZRNOVA POPOVIĆ…!!!

   ZATO IMAJTE NA UMU..SAMO SU JEDINE-I JEDNSTVENE MAJKA I DOMOVIN!!!..-SVE DRUGO JE PROMJENLJIVO-NEPOUZDANO)OSOBITO VI “MONTENJARI-KRSTOVI KRSTAŠI”-.GAMELA ŠI-JER NIJE STE SVEZANI-PUPČANOM VRPCOM… SRCEM I DUŠOM ZA LJUCKI ROD-NEGO BLIZNICOM-POPUT VAS MNOGIH-IZ INTRSESA…ŠTO JE UOBIČAJNO-UVEZANO ZA OVE KRAJEVE- POZNATE U SVIJETU-KAO GORA CRNA-CRNJA OD GAVRANA…!!!

 6. To je prdo klačina, i etnički “humanista”.
  Bilo je takvih u Kotorskom ošpedalu, uglavnom i uvijek, velikosrba,
  četnikoidne provenijencije !

  • ..NO PIONI RI KASAPINA I GROBARA S DEDINJA PREDVOĐENI DrPiSveto U SVETORATU ZA MIR-NA KONAVLE I DUBROVNIK-1991/2999 “SPAŠAVAJUĆI SER BPSVO I KOSOVO I MIJENJALI”NEPRIRODNE GRANICE”-KOJE SU CRTALI TITOVI NEPISMENI BOLJŠEVICI”?…A TO ŠTO INSANIMA SLABI VID I SLUH-PUCAJU MOŽDANE KAVERNE-BEZDANJE..NIJE KRIVO “VIJEME”-NEGO DOMAĆE VASPITANJE GOSPAR “XYZ-Ra+Vi…U OS/E/O/BE/NO U ZRCALO?!…

    • ZABORAVIO SAM NA TU “ČINJENICU”,JER TOGA DANA KAD SAM- “ODIO KOD ADMIRLA-PREDHODNI DAN STE GA UBILI U ĆILIPE!..I DRUGO-ZABORAVIO SAM.(.ZBOG NEOSTATKA/RATNE POTREBE-IMALE U PREDNOST!/- PREVOZA-AUTOBUSA)..TEBE SAM MORAO OSEDLATI I NA TEBI OSEDLANOME-” ODJAHAO SAM U KUMBOR..KOD “ADIMRLA”-A TABE SVEZAO ZA ONE BOROVE(U PRK KOMNDE 9.VPS).DA PASEŠ TRAVU-I NA USPUT ZAMOLIO “VOJNOG POLICAJCA”-(MISLIM DA SE PREZIVAO KRIVOKAPIĆ-PENZIONISANI MILICIONER-IZ KOTORA(IMAO JE TRI SINA)-DA PRIPAZI NA TEBE I DA TI DAJE REDOVNO VODU-DA TE NE UGUŠI BUŠINA-PRILIKOM-TVOJE ISPAŠE…!!!!!!
     SCUZATE SINJOR ONAGAR- Pero gurdić!!!

   • Golman Jordan brani neobranjivo!
    Lisao starac na pjenu od mora, umješto da uživa penžijun, manje on jednu što su mu uželi kao depožit za ove pjevanije !

    • NEGO UKRALI TVOJI FANOVI-“MM”=Milo+Migo+Igor Lukšić(TADAŠNJI PREŠEDNIK VLADE)..1,5 PENZIJU-SVAKOM PENZIONERU CRNE GORE 2006 GODINE!!!..NOTA BENE 8 PENZIJA ISPLATILI-(POŠTO SAM IH JA-UHVATIO U PLJAČKU(PRIJE TOGA OTKRIO!) -SVOJIM OBRAČUNOM DO U CENAT!!…- PREKO LISTA “DAN”-UREDNICE EKONOMSKE RUBLIKE-JADRANKE RABRENOVIĆ..DANAS UREDNICA U LIST “DRAŠKOVA NOVA POBJEDA”!!!

     JA,JA Golman Vidi nić DAJE 1OO% GOLOVE IZ PENALA…?!

     KAKO SI T I ONI RABOTALI-TAKO TI SVE U FAMELJU ĆETALO-ĆETALJU KVARTETA “4M”omir MILOŠEVIĆ I Milo MAROVIĆ.!!! AMIN,AMEN!!!

     • A ća si ga naćepija Kli Kli,
      svaka čast, ufatio si ga u nerv, ka itlera, po špagu nego ća.
      Koji je intereždžija ovi Jole,
      škrti čiko sa perzagna !
      Śećam se ja njega , kad je galamio i vijao Nas po gradu, ka da smo svi fakini, skupa sa onim Žarkom što je bio diretor u Kulturni Centar!
      Samo su ih zaustavljali ovi sa Tabačine, a pogotovo iz Marovine,
      podvijali bi noge i gledali svoga posla. Sad se ovi džorac odje
      nešto kokoti, a kresta mu pala.
      Vele da supjeru loka svaki dan,
      đaolji drob je to , treba ga na ostipaciju i kolonoskopiju
      šiljat, dako mu i nervi dođu u lavur !

 7. Bravo, dakako da se zna ko su
  spodobe , sa takvim naumima!
  Bauljaju po Dobroti i Kotoru, sami ili u mini čoporima istoumnika,
  zna se i ko je po Konavlima orgijao,
  rijetki su se pokajali i odmakli od
  “letećih odreda “!

  • …Samo onaj-oni…koji su “imali čast-biti u boj ljuti”..u “spašavanju ser bpstva i kosova…po Konavlima?!..bravo bravu Pero GUDINU..Samo ti ta”informacija”-nedostaje..a ..u čiju si službu bia po Konavlima?…Eli u službi Milivoja ili Darka…iz “KOMANDE MESTA (JNA+TO)-PRIPADNIK PRISLUŠNO VIIZUELNE SLUŽBE… ILI BEZBEDONOSNIH SNAGA ZAŠTITE RJ-SA SJEDIŠTEM U CAVTATU..PO DEREKTNOM KOMANOM K-DANTA komande MESTA PPUKOVNIKA GOJKA ĐURAČIĆA?!!!..TO JE TO ŠIO NAS sve ZANIMA-TVOJ UČINAK Pero gurdić-ZNANI-ZVANI GUDIN?!…

   • Jordanizovani, ja sam u toku
    tzv. ‘ona vojske epo peje bio u
    inostranstvu, sa grupom Mojih
    amigosa iz Perpera, u svojevrsno
    “iźbjeglištvo”, ká onomad
    Černogorci u Gaetu, pa se może reć da i Mi imamo spomenice,
    jerbo smo iżbjegli agenture
    UDBE i KOS-a i TO đe si Ti
    “Komandovà”, dok nisi leģa u
    popruge , imamo i francobole u
    paśeporte a neki iz Dančulovine su dobili i “soggiorno” i jošte su tamo, povremeno dođu i svrću Perper, jole pi.LE(tiću), izvrćeli smo i Tebe, a i tadè i sadè, smo
    mislili I mislimo,CRNOGORSKI !
    Tako i toliko, da ne misliš da si svima u trag ušao, nego si sam sebe izveo na pogrešan trag, bar
    što se Mene i “drugova crnogorskih” tiče !
    Tako Ti je Jordane, pa ti trtljaj i prtljaj što Ti srce iśće, ij biža i tarane i ostavi se đetića, nisi im dorastá, ka ni ostala bulumenta
    u širokim gaćama.

    • ..NEŠTO TI-ČINIMI SE-POČESTO” SMETAJU CRNOGORSKE ŠIROKE GAĆE?..BI SE REKLO-DA TIME VALORIZUJEŠ ĐEDOVE TI “ZERICU ŠIRE GAĆE-BOKEŠKE MORNRICE “..KOJE SU TI ĐEOVI NOSILI NA “OBURDAVANJE-MAŠKINIMA-SVETU KAPELU NJEGOŠEVU-NA LOVĆENU-1916 O STAROJ SER BPSKOJ GODINI..?I U ISTE TE GAĆE KUPILI KARITAD-PO KOTORU ZA LODE O SAVINU DANU-DA PROSLAVE “ZAUZEĆE LOVĆENA”(PISAO JE -O TOM-OVAJ PORTAL PRIJE NEKOLIKO GODINA)…I ZAROBLJAVANJE DVA TOPA-NA PESTINGRAD OD NEPRIJATELJA-DATI CRNOGORACA-(TEBI I VAŠOJ OBITEJI)-“NAJDRAŽI-ALI KROZ-VAŠE ŠIROKE GAĆE”-TANKIJE NOGA I DIVINIJE-VILENIJE ĆARAPA”?!!

   • Babinjavi Jordane, ošinulo te i podsamarilo, Tvoje faflaćunstvo i
    tvrdoglava demagogija, koja je ravna ćutukarenju i opsesivnom
    anticrnogorstvu.
    Ti si kao oni Dačić, koji potla svih bljuvotina , tamo Njegovih crkovinarnih dužnosnika, od Irineja do Amfija, sa izjavama da smo kao NDH, “Ustaše”, da ne postoje
    Crnogorci itd. sad ublažio “retoriku” , pa sad govori o ponovnom “suživotu”, da nemaju bližih od “Nas”(koji ne postojimo,?)
    i ponovo ne miluje velikim dračama, tako i Ti lupetaš i govoriš iz dupeta , tj. babinjaš i
    lipšeš za istinom, koja Ti je ispred nosa, ali Ti ne želiš da je vidiš,
    ka i ovi nepomenik , što piškara po
    crkvama.
    Nadrigli D(r)ačić , sa svom Singidunumskom bulumentom velike čaršije i svetosavskim jurišnicima, Nama u Crnoj Gori nisu potrebni, ni kao “prijatelji”, koji nikada i nisu bili, bar ne Crnogorcima a ne trebaju ni , ni kà sagovornici potla decenija ratova, spletki, huškanja i dr. marifetluka !
    Neoprostivoga je bilo previše !
    Zato Jole bišti paštu i ne pišti, pušti expres bronzin da to odradi!

    • DANU BOGA TI Grujo dan culo roto vina-(LIPO TI ZVUČI TVOJE IME-NAPISANO NA KINESKI JEZIK?)-OBJASNI TI MENI KO JE OVAJ “D A Č I Ć”-IZ KOJE JE PARTIJE?..MA MI SE ČINI-(OPROSTI ,JER-BRZO SAM POČEO DA ZABORAVLJAM?)-DA JE IZ ONE PARTIJE-ČIJEM JE VOĐI-/PREŠEDNIKU/ DRŽAO KONJE NA UZDE-DOK SE PENJAO SA ŠKANJA-DA IH POJAŠE(ONAJ POZNATI “SRBOKONAVOJSKI ČETVOROPREG 4M”omir MILOŠEVIĆ i Milo MAROVIĆ?..SJEĆANJA NAVRĆU-AH ..KAKO SI TADER”MLAD IZGLEDAO U DŽAMADAN I KAPA SA “4S”-PRAVA POPICA “NACIONALE SA GVOZDENIM SREBRNASTIM-ŽVALAMA (U ŽBATULU)..”?!..

    • …SVE VAM JE “ISTINA”-USKLAĐENA SA VAŠIM “JUNAČKIM IMENIMA I PREZIMENIMA”(KA PRASADIMA NAGONI-RILJANJA I PREVRTANJA KORITA-PUNANIJE…POTPISANI NA GORNJE BRLJOTINE(SKRIVENE KAMERE-VAŠEGA PAŠEGA PORIJEKLA)!!!..DA STE ONO ŠTO VAM “SE SNIJEVA”-PUSTI SNOVI-PRAĐEDOVSKI-OD KOJIH SE NE PRAVI KAČAMAK(OD MERDE!) NEGO OD KAJMAKA-VI BI STE SE POTPISALI pUNIJEM-IMENIMA I PREZIMNMA…A NE IH KRIJTE KA PUTANE-ABONETE!.GUDINI OD GUDINA CULO ROTO DI CULO RTA TUTI CVANTI!!! E BO.. “GAETAŠI-NAŠLJEDNICI KRSTA ZRNOVA AGENTA “OVRE “-KRVAVE ITALIJNASKE “PRISLUŽBICE-ŠPIJUNA”-KOJIMA JE KRSTO ZRNOV BIO ODAN OD GAETE(1919 DO CUCA-1944″)-KAZA TITU NARODNI HEROJ JUGOSLAVIJE NIKOLA KRSTA ZRNOVA POPOVĆA-1943 U BOSNI!!!

     Zato sam i strpljiv i čekm da se i vi”čarnogori o njagorije -“gaetaša”-potpišete i kžete-kad ste “emigrirali u Gaetu (rije udara na spasenije ser bpstva i kosova)-i na Konavle i Dubrovnik-a kad ste se vrnuli u (Crnu ..(Getašku?)Goru “gaetaša sa Konavala i Dubrovnika 1989-199O-1991-2999 godine”?!!!

     POITAJ Pero GUDIN-Grujo DAN CULO ROTO VINA..VRIJME VAM ISTIČE-“ZDRVKO Curvabareta ad PORTAS”?!!!

     • Becamo ovog Jordana kao jaslice, nina-nana , Jordan sanja,
      serbijanstvu se klanja, uljego
      u srpski svijet zadužbinara!
      Zavjetnik si Jole, paśe NOGA
      i fruškogorski podrumarski degustator, senza ILOKa , jerbo
      tamona se šaovnica vije !

     • …KUDINU..PRIMI ISKRNE POZDRAVE IZ MOJE TAZBINE-SA BRAJIĆA-PRIMORSKO BOKEŠKO PLEME-MNOGO PRIJE-BEKO STE SE TI-VI POTOMCI KOPILADI BEČKIH KONJUŠAR NAKOTILI U PITOMU- BOKU.VIA ..IMOCKOGA-ŠIROKOGA BRIGA-SINJA–KISTANJA-LIKE.. AUSTRIJANSKI-OKUPATORSKI -SOLDATI..!!!..ILOK PETROVARADIN..PODALEKO U SREM-BANAT I BČKA-TRI SRCA JUNAČKA-TEBI-VAMNA”OČNJI VID”-TAKO TI SVE ĆETLO-ĆETALJU…!!!

 8. I prije “oslobođenja”je činio što ga je volja pa sad može da vlada i divlja,neka nastavi bez preprwke.
  NJEGOVA JE I ŠIROKA MU CRNA GIRA SRBIJA I RUSIJA!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].