Zdravi stilovi života i Muzička kultura na #UčiDoma kanalima

0

 

Na kanalima #UčiDoma subotom se emituju časovi iz nastavnih predmeta Zdravi stilovi života i Muzička kultura.

Do sada je snimljeno oko 40 časova koji su dodati nastavi na daljinu #UčiDoma, kako bi se obogatili sadržaji i kako bi učenici imali priliku da tokom boravka kod kuće usvajaju nova znanja iz ovih nastavnih predmeta, poručuju iz Ministarstva prosvjete.

Milica Mićunović iz Ministarstva rekla je da su u okviru predmeta Zdravi stilovi života obrađene teme koje su interesantne učenicima trećeg ciklusa osnovne škole i srednjoškolcima.

“Profesori su se potrudili da daju odgovore na mnoga pitanja koja interesuju mlade u ovoj životnoj dobi. Zdrav način života nije nešto što nam je dato, već se mora razvijati tokom života, jer praktikovanje zdravih navika vodi ka jačanju psihofizičkog stanja organizma, na šta u ovim danima treba da stavimo akcenat“, poručila je Mićunović.

Kako je rekla, ovih dana smo imali priliku da vidimo značaj muzike i njenu moć povezivanja ljudi, te ne treba, stoga, posebno naglašavati značaj časova muzike, a podrška je stigla i od istaknutih muzičara, poput Sergeja Ćetkovića.

Profesorica muzičke kulture u Gimnaziji “Petar I Petrović Njegoš“, Tina Janković, objasnila je da se časovi muzičke kulture snimaju već tri nedjelje, te da su za sada snimljeni časovi za učenike od prvog do devetog razreda osnovne škole.

“Smatram da će časovi biti korisni, te da bi bila šteta da učenici budu uskraćeni za časove muzičkog koje oni jako vole. Ove nedjelje imali smo prezentaciju filmske muzike za deveti razred, a času se pridružio naš sjajni kompozitor i pjevač, Sergej Ćetković, koji je poslao kratak video u kome je objasnio đacima kako nastaje filmska muzika i zašto je ona važna. Takođe, veliku podršku imamo i od Škole „Vasa Pavić“, čiji profesori šalju video maerijale, daju sugestije i na taj način doprinose nastvi na daljinu #UčiDoma“, poručila je profesorica Janković.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].