Zatvaraju se kafići i restorani u Budvi, Cetinju, Ulcinju, Kolašinu i Žabljaku

0

Ugostiteljski objekti u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i Žabljaku od ponedjeljka, 19. oktobra biće zatvoreni, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje.

Kako ističu u toj ustanovi, za sada je evidentno da je do pogoršanja epidemiološke situacije došlo u Budvi, Kolašinu, Ulcinju, na Cetinju i Žabljaku, jer je stopa obolijevanja u tim opštinama prešla 800 na 100.000 stanovnika.

Time, pojasnili su, pomenute opštine automatski prelaze u grupu opština u kojima će se od ponedjeljka, 19. oktobra i u narednih 14 dana primjenjivati pooštrene protivepidemijske mjere i to:

  •  Zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani osim za goste hotela)
  • Zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

U IJZ naglašavaju da trenutno nema opština u kojima je stopa obolijevanja veća od 1.200 na 100.000 stanovnika, niti je za očekivati da se neka od opština nađe u toj kategoriji koja bi podrazumijevala i zabranu kretanja u periodu od 22 sata do pet sati narednog jutra.

“Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika, te će odluka o eventualnom pooštravanju mjera u Glavnom gradu biti donešena nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Njemačku”, dodaju u Institutu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].