Zatvaraju se dječja igrališta u Kotoru, u Risnu korona ušla u Dom starih

7

Željko Aprcović

Zbog složene epidemiološke situacije u kotorskoj opštini, u kojoj na današnji dan ima 97 inficiranih građana koronavirusom, u opštini je jutros održana sjednica Kriznog štaba.

Sjednici su prisustvovali predstavnici svih javnih ustanova i institucija i nadležni predstavnici Komunalne policije i inspekcije, Službe zaštite i spašavanja,Uprave policije, koordinatori inspekcijsklih poslova za Južnu regiju.

Željko Aprcović, predsjednik Opštine Kotor je za Skala radio kazao da su dogovorene nove mjere na teritoriji opštine, u skladu sa mjerama NKT-a, koja će važiti narednih 15 dana.

Dogovoreno je da se zatvore sva dječja igrališta, kazao je on, kako bi se preduprijedile moguće infekcije.

Služba zaštite i spašavanja će nastaviti dezinfekciju prostora ispred svake javne ustanove koje koristi veći broj sugrađana i gostiju koji dolaze u Kotor.

Dogovoreno je i da Uprava policije, zajedno sa Komunalnom policijom i inspekcijom pojačaju kontrolu primjene svih mjera NKT-a, kazao je Aprcović i dodao da od danas u Kotoru svi objekti rade do 22 sata, sa ograničenim brojem gostiju.

Dogovoreno je da opštinski Štab bude u svakodnevnoj komunikaciji, kako bi se preduprijedila infekcija.

Na pitanje Skala radija da li je tačno da ima inficiranih u Domu starih „Grabovac“ Risan, kotorski predsjednik je odgovorio da je tačno i da je dio korisnika usluga, ali i zaposlenih inficiran.

U stalnom kontaktu sa menadžmentom ove ustanove, Aprcović kaže da je informisan da su inficirani smješteni u covid bolnicu u Baru, a da su zaposleni izolovani u samoj ustanovi.

Svi oboljeni su stabilni, saopštio je Aprcović.

Opština će, poručio je on, posebno voditi računa o socijalno najugroženijem dijelu populacije Kotora.

7 KOMENTARI

  1. A zasto to nije rekao direktor doma starih nego aprcovic, ali niste u dobre? Pa i niste, nikada ih ne objavljujete, kao da ne postoje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].