Za pola godine oduzeto 295 komada oružja

0

 

Policija je od početka 2020. godine do kraja juna privremeno oduzela 295 komada oružja, dok je u istom periodu prošle godine oduzeto 505 komada.

“Od početka godine do kraja juna oduzeto je 168 komada vatrenog oružja, dok je u istom periodu prošle godine oduzet 251 komad. U ilegalnom posjedu građana pronađeno je i oduzeto 68 komada vatrenog oružja, dok je u prvoj polovini 2019. policija oduzela 129 komada vatrenog oružja u ilegalnom posjedu”, kazali su Dnevnim novinama iz Uprave policije.

Na teritoriji koju nadležnošću obuhvata Centar bezbjednosti Podgorica, kako su nam pojasnili, oduzeta su 92 komada oružja, od čega je 41 komad vatrenog oružja.

U Beranama je oduzeto 68 komada oružja u ilegalnom posjedu, od čega je bilo 52 komada vatrenog oružja.

“Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su na teritoriji koju nadležnošću obuhvata ova organizaciona jedinica oduzeli 36 komada oružja, od čega je 20 komada vatrenog oružja, dok je u pljevaljskoj opštini oduzeto deset komada oružja, od čega čak devet vatrenog. Barska policija je za pola godine oduzela 29 komada oružja, od čega je 19 komada bilo vatreno oružje, dok su na teritoriji koju obuhvata Centar bezbjednosti Bijelo Polje oduzeta 33 komada oružja, od čega je 19 vatreno”, kazali su iz Uprave policije.

Budvanska policija je za šest mjeseci oduzela šest komada oružja, među kojima nije bilo vatrenog, dok je na teritoriji koju nadležnošću obuhvata Centar bezbjednosti Herceg Novi oduzet 21 komad oružja, od čega je osam komada bilo vatreno oružje u ilegalnom posjedu.

Na graničnim prelazima Crne Gore Uprava policije je za šest mjeseci 2020. godine oduzela jedan pištolj i jedan gasni pištolj.

“Privremeno je, radi vršenja odgovarajućih provjera, oduzeto 47 komada vatrenog oružja od članova organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantnih lica i njima bliskih lica”, kazali su iz Uprave policije.

Uništeno 60 tona oružja

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je tokom 2018. i 2019. godine prikupio 60,4 tone neeksplodiranih ubojnih sredstava različitog profila.

Kako je saopšteno iz Ninistarstva, u skladu sa standardima o uništavanju ovih sredstava, u okviru projekta koji se realizuje u saradnji sa Vladom Sjedinjenih Američkih Država i ITF Međunarodnim fondom za razminiranje iz Republike Slovenije, demilitarizovana su kompletno prikupljena sredstva.

“Na ovaj način, Crna Gora je pokazala da, kroz bezbjedno uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava, poštuje zahtjeve struke u ovoj oblasti i štiti zdravlje građana i životnu sredinu. Takođe, kroz uništavanje znatne količine neeksplodiranih ubojnih sredstava, potvrđeno je da u Crnoj Gori postoje tehnički i stručni kapaciteti koji mogu odgovoriti ovako složenom i zahtjevnom zadatku. Vrijednost izvedenih radova je oko 700.000 eura”, navode u MUP-u.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].