Za korisnike staračkih naknada uplaćena vanredna naknada

0

 

U cilju ublažavanja posljedica epidemije COVID 19, Vlada je na sjednici od 24. aprila 2020. godine donijela odluku da se, kroz Posebni program podrške poljoprivredi i ribarstvu, korisnicima staračkih naknada u poljoprivredi, pored redovne aprilske, uplati i jedna vanredna staračka naknada u ukupnom iznosu od 440.000 eura, odnosno dvije naknade po 64,41 eura za 3.419 korisnika, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Od ukupnog broja korisnika 72,5 odsto je sa sjevera Crne Gore, dok je 16,1 iz centralnog i 11,4 procenata iz južnog.

“Vodeći posebnu brigu o našoj najstarijoj populaciji, prilikom isplate naknada, svim korisnicima će biti podijeljene po dvije zaštitne maske, u cilju očuvanja zdravlja ove osjetljive kategorije stanovništva”, dodaju iz Ministarstva.

Kako ističu, u cilju održavanja i podizanja kvaliteta života na selu, Vlada je 2002. godine uvela staračke naknade za nosioce poljoprivrednih gazdinstava u ruralnim sredinama kojima je poljoprivreda jedino i glavno zanimanje, te nijesu mogli ostvariti pravo na penziju ili drugu vrstu naknade.

“Korisnici ovih naknada su svoju egzistenciju vezali za selo, očuvali život na selu, bavili se napornim poslom, a tradiciju, iskustvo i ljubav prema selu i poljoprivedi prenijeli na mlađe generacije”, navode iz Ministarstva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].