Vučinović: Učinićemo sve da Hrvati budu vidljivi jer nas ima

9
Marija Vučinović

Hrvatska reformska stranka će u narednom periodu intenzivno raditi na jačanju svog političkog djelovanja sa ciljem da se povrati povjerenje u hrvatsku, izvorni građanski koncept, za ponos, dostojanstvo i budućnost hrvatskog i svih naroda suverene, nezavisne, građanske, demokratske i evropske Crne Gore.

“Želimo da budemo na javnoj sceni. Dematiraćemo sve one koji su govorili da smo sezonska stranka, za šta apsulutno nema utemeljenja. Radit ćemo u narednom periodu shodno našim mogućnostima i promovisati naš politički program, koji smo predstavili u predizbornoj kampanji. Imamo stručne ljude, osim hrvatske nacionalonosti i građanski orjentirane stručnjake. Kroz razne projekte, preko donacija obezbijedit ćemo finansijska sredstva, kako bi radili na unaprjeđenju našeg programa”, istakla je predsjednica Hrvatske reformske stranke Marija Vučinović u razgovoru za CdM.

Ona je najavila da će obići sve Hrvate, ne samo iz Tivta i Kotora, autohtone, gdje ih ima najviše, i gdje će posvetiti posebnu pažnju, nego i sve druge u cijeloj Crnoj Gori.

“Radićemo na udruživanju Hrvata iz drugih crnogorskih gradova. Želimo da kroz reformu HRS-a dođemo do svakog Hrvata da oni budu vidljivi, jer znamo da ih ima”, dodala je Vučinović.

Prema njenim riječima, Hrvatska reformska stranka iako ne učestvuju u vlasti radiće na tome da se svuda čuje glas Hrvata i hrvatske zajednice u Crnoj Gori, kako preko sredstava informisanja, tako i kroz intenzivne sastanke koje će imati sa svojim narodom.

“Dogodine će biti popis stanovništava u Crnoj Gori. U susret tome želimo da u sredinima, gdje se do kraja nije čuo naš glas, čuje glas Hrvata i izjasne da pripadaju našem narodu.. Također, zalagaćemo se da popis pokaže realo stanje da se svi Hrvati izjasne ono što jesu, a to je da su Hrvati, što je i naša misija”, naglasila je Vučinović i dodala da program HRS-a, koji je realan baviće se svakodnevnim problemima i potrebama svih građana posebno Hrvata.

Predstavnici HRS-a obićiće sve Hrvate u Crnoj Gori, ali isti tako i nevladine udruge koje se bave zaštitom hrvatske nacionalne manjine. Vučinović je poručila da će raditi svim srcem na okupljanju svih Hrvata u Crnoj Gori, sa ciljem njihove bolje integracije u duštvu.

“Želim posebno istaći da je obaveza Hrvatskog nacionalnog vjeća, da pored političkih stranki, okuplja sve Hrvate. U narednom periodu, veoma brzo, predstavnici HRS će posjetiti Republiku Hrvatsku, gdje će sa tamošnjim zvaničnicima razgovati o položaju hrvatskog naroda u Crnoj Gori. Hoćemo da se predstavimo matičnoj zemlji – Hrvatskoj, iako nismo polički nepoznati, imajući u vidu da je dio tima HRS-a predstavljao Hrvate kroz političko djelovanje u Crnoj Gori punih 18 godina. Predstavićemo novi politički program, nove djelovanje HRS. Ono što smo apsolutno ubijeđeni da će zvaničnici Republike Hrvatske sigurno podržati i Hrvatsku reformsku stranku”, smatra predsjednica HRS-a i najavila posjetu Bosni i Hercegovini gdje žive Hrvati, ali i u svim susjednim zemljama gdje oni žive.

Vučinović vjeruje da će njihovim djelovanjem povratiti zastupnika u Skupštini Crne Gore.

“Zastupnik u parlamentu Crne Gore nam je jako potreban kako bi se čuo naš glas. Na kraju krajeva sve nacionalne manjine u Crnoj Gori imaju svoga zastupnika, tako i hrvatskoj nacionalnoj manjini je mjesto da ima svog zatupnika. Preko našeg zastupnika doprinijećemo demokraciji u parlamentu Crne Gore, posebno imajući u vidu da smo dugo na političkoj sceni Crne Gore. Vjerujemo da ćemo povratiti zastupnika koji će istinski zastupati naše interese”, smatra Vučinović.

Ona naglašava da je u HRS-u ostao veliki broj onih koji je od početka bio u hrvatskoj stranci, među kojima i zastupnica u dva mandata u Skupštini Crne Gore i još mnogi drugi. U HRS-u prema njenim riječima, su i značajani intelektualci koji su u prethodnoj stranci i u ovaj dali veliki doprinos i žele da istinski podrže one koji se bore za demokraciju svog naroda.

“Također, ponosni smo što su se u vrhu naše stranke inetgrirali i intelektualci druge nacionalnosti, koji su kroz politički program HRS-a prepoznali i građanski koncept djelovanja. Nama je cilj da ojačamo hrvatsku zajednicu, u skladu za Zakonom o manjinskim pravima i slobodama, gdje ćemo raditi na većoj i boljoj zastupljenosti hrvatskog naroda u institucijama sistema”, zaključila je predsjednica HRS-a Marija Vučinović.

A.O.

CdM

9 KOMENTARI

 1. Da sam na Vašem mjestu ne bih nikada više ni u Rijeku pošao,a ne u Zagreb. Ko Vam je branio zadnjih 8 godina da pođete u ZG.Pričali ste protiv onih koji su išli u RH. Sada kada ste onemogućili financiranje HGI-ja sada bi išli u RH.Ajde ,baš da vidimo ko če Vas to primiti u RH.

 2. Ma nemoj.
  Mala stranka i manjinski narod u Cg,dakle Hrvati su krivi za izborni rezultat.
  Neće baš bit drugovi.

  • Naravno da nisu krivi, niko to i ne tvrdi. Samo je nevidjeni promasaj dijeljenje na 2 stranke, pod uslovom da nije imalo svoj cilj. Sada obavezno formirajte jos 2,3 stranke najmanje, ali obavezno sa srb provenijencijom, tako cete biti vidljiviji, i u CG i u HR. Steta velika je napravljena, dati u propast zagarantovani mandat, gdje to ima?! I Boku predadoste u tudje ruke, a Boke bez hrvata nema!

   • …Na žalost neznavenog puka-DUKLJA-CRNA GORA-JE NASTALA-(OD PLANINA PA DO MORA-OD BOJANE DO SUTORINE-DEBELOG BRDA I ZERICU DALJE…)- PRIJED NEGO SE ZNALO ZA HRVACKU DRAŽVU I NJENE ŽITELJE HRVATE-DOSELJENICI U BOKU-TEŽACI “TRBUHOM ZA KRUHOM”…!!! ZAR NE-POVIJENIČARI “OD ONE RABOTE-POLU MIŠ POLU TICA”-KUKAVICA?!!!

    • A jole i ti si od jordanizovanih hercegovačkijeg šilje gana, pa si se ispilio na Prčanj i nikako da se skrasiš, tumaraš li po šufitu, ima li pantigana ?
     Bolje stavi koji kośet kastradine , pršut , pancetu i dr. mrs da se suši,
     a moga bi i malo vrzota ili rašćana parićat, pa ne zvat, kako priliči!
     Obući ćemo svi crvene mundire i
     donjet karte Triestine, jerbo šah zbog šahovnice Crnogorci izbjegavaju , vrijeme je da se suočiš sa Perperašima, parašima !

 3. Umjesto da vam nova Vlada ponudi kakav resor jer ste im valjali, taman koliko im je trebalo, oni vas ignorisu, a vi sve ucinjeli da ne dobijete taj jedan jeftini mandat. E nije im to posteno. A vi ako uspijete u buducnosti probajte da se podijelite u jos barem 5-6 stranaka.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].