Vrhovni sud odbio zahtjev kotorskih Demokrata i Dragice Perović za ispitivanje sudske odluke

3

 

Vrhovni sud Crne Gore odbio je kao neosnovan zahtjev za ispitivanje sudske odluke-presude Upravnog suda Crne Gore, koji su podnijeli Dragica Perović iz Kotor i članovi Kluba odbornika Demokratske Crne Gore u SO Kotor Dragan Šepelj, Goran Jovanović, Tatjana Crepulja, Dejan Pejović i Aleksandar Čolo.

Vijeće kojim je predsjedavala sudija Stanka Vučinić, i članovi dr Vesna Vučković i Hasnija Simonović je ocijenilo da je Upravni sud pravilno rezonovao prilikom donošenja presude, jer je tadašnja predsjednica SO Kotor Dragica Perović bila dužna da ispoštuje rok od 15 dana predviđen Statutom i Poslovnikom SO Kotor, a što ona nije uradila.

Perovićeva nije postupila ni po zahtjevu jedne trećine odbornika SO Kotor koji je, 13. 06. 2019. godine podnio zahtjeva za zasijedanje sjednice SO, iako je propisano Poslovnikom da se sjednica SO, u izuzetno hitnim slučajevima, može sazvati i u roku kraćem od 10 dana.

Upravni sud je, po ocjeni Vrhovnog, pravilno postupio odbijanjem tužbe i u obrazloženju presude dao dovoljne i jasne razloge.

3 KOMENTARI

  1. Ekspert je mislila da ona sve zna najbolje.
    Od svega je najbolje znala da dežura u Tivat i brani srpske svetinje po pontama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].