Volonterima kotorskog Crvenog krsta pomagali volonteri “Kotorsko srce”

1

 

Volonteri i zaposleni kotorske Opštinske organizacije Crvenog krsta bili su i danas na terenu, kako bi pomogli najugroženijima, onima koji ne treba da napuštaju svoje domove.

Oni se odazivaju svima koji su se javili, kojima je potrebna ugroženima humanitarnu pomoć i umjesto njih obavljaju kupovinu neopdnih namirnica.

Sekretarka kotorskog Crvenog krsta Anet Marović kaže da su volonteri snaga bez koje ove akcije ne bi bilo moguće sprovesti u djelo.

I u ranjivim, teškim situacijama, volonteri Crvenog krsta su uvijek priskakali u pomoć, a sada su im bratsku podršku pružili volonteri ’’Kotorsko srce’’, kazala je ona.

U ovih par dana, volonteri su obavili oko 150 intervencija.

Dijelili su pakete humanitarne pomoći, kupovali potrepštine, plaćali računa (za starije osobe, hronične bolesnike, ljude u izolaciji, osobe sa invaliditetom) i pružali psiho-socijalne podrške ljudima kojima je to potrebno.

Veliki broj zahtjeva je upućen adresu kotorskog Crvenog krsta.

“Trudimo se da svima izađemo u susret, stoga molimo građane da ostanu u svojim kućama i da budu strpljivi, a naši aktivisti će mi pomoći”, kazala je Marović.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].