Voda usporava radove na kanalizacionom sistemu

2
radovi polako odmiču

Izgradnja kanalizacionog sistema od Glavata do Peluzice napreduje dosta sporo.

Razlog je prvenstveno što radnici užičkog “Jedinstva” moraju bez prestanka da ispumpavaju veliku količine vode koja ulazi u iskopani kanal u koji se postavljaju betonski profili za kanalizacione cijevi.

Naša ekipa je danas obišla gradilište i uvjerila se na licu mjesta sa problemima sa kojima se suočavaju radnici.

Oni su nam kazali da sada rade jednu od natežih dionica od muljanske rive pa do nekadašnjih vojnik objekata na početku Glavata.

Velika voda ih spriječava, kazali su da brže napreduju jer se za samo par minuta izjednači nivo mora i vode u kanalu.

U usporedbi sa radovima na probalnom putu u Dobroti, radnicu su nam kazali da je na ovom potezu znatno teže upravo zbog velike vode koja nadire iako se izbacuje moćnim pumpama tokom čitavog dana.

Radnici najveći dio posla obavljaju u vodi, ipak uvjereni da će posao obaviti u predviđenom roku.

voda do iznad koljena

2 KOMENTARI

  1. Treba znati,da Dobrotske strane su siromašnije vodom od Vrmca-a time i nema izvora -izuzev Kavalina i Biokovine!Dakle u Doroti pri kopanju puta nailazila je ,uglanom,samo slana vod-more.
    Kopanje puta Glavati- Peluzica prema mom skromnom viđenju,je problem vezan za dvije vode i to: morsku i slatku vodu koja izvire iz Vrmca čitavom njegovom dužinom?Gdje god kopate počuo(bunar) od Peluzice do Stoliva naći će te vodu slatku čim počnete kopati drugi sloj zemlje koji se nalazi poslije prvog prodora mora!Davno je poznato da je Vrmac bogat i prebogat vodom!! Vjerujem da malo ljudi zna ,da na Vrmcu-nešto ispod najvišeg vrha(sv.Ilija) nalazi se izvor vode!Nije teško odgonetnuti odakle voda na Vrmcu? Na kraju pogledajte koje su to dubine prokopa za prolaz kanalizacionih cijevi(one su dosta dublje u odnosu na površinu mora-privi prodor mora u prokop)!
    Na kraju,pitam moje ispisnike-i starije od mene,da li se sjećaju kada je rađen most kod Lučke kapetanije-kako su se izlivale stope i kao se prije toga crpila voda-more iz šalunga iliti ošalovanoga prostora buduće stope?

  2. Neka ne izmišljaju, jednaka količina morske vode je ulazila i u Dobroti, oni su sve to znali, samo su već počeli da se izvlače.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].