Voda od Tabačine do Risna jedan dan slana, drugi slatka

3
slana voda u česmama

Miloš Vuksanović

Miloš Vuksanović

Voda sa orahovačkog izvora, odakle se snadbijeva područje od Tabačine do Risna, zbog povećanog saliniteta ponovo nije za piće.

Pitali smo Miloša Vuksanovića, šefa Službe za distribuciju vode u kotorskom Vodovodu zbog čega se ovo područje ne snadbijeva vodom iz Regionalnog vodovoda?

On nam je odgovorio da Vodovod obezbjeđuje 100 sekundnih litara iz Regionalnog vodovoda, a za Dobrotu maksimalno mogu da obezbijede 40 litara u sekundi.

To nije dovoljno, jer je za to područje potrebno obezbijedati 120 litara, ali tehnički ne postoji mogućnost da se potrebna količina distribuira postojećim cjevovodom.

Dakle, može se uzeti više vode iz Regionalnog vodovoda, ali je nije moguće uključiti u sistem.

Očekuje se da se stanje normalizuje za dan, dva kako je to do sada bilo uobičajeno.

Činjenica je da plaćamo najskuplju vodu ubjedljivo, baš kao što je i potreba da se postojeći sitem konačno zamijeni kako bi se omogućilo da u jeku turističke sezone svi potrošači imaju pitku vodu.

3 KOMENTARI

  1. Opet kvarovi,dotrajala mreža,gubici, ne mogu vodu distribuirati , tehnički problemi na sistemu, priča hiljadugodišnja iz vodovoda. Do kad? Majo a što si vodu uopšte doremućala iz Regionalnog što nije niko prije tebe i opet ne valja. I ne valja kad ih nijesi pomela. Tamo samo jedan , dva čovjeka valjaju ostalo kao i DPS kotorski a cijene to je tek priča za sebe. A sve skupa LUPEŠTINA.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].