Vlada objavila dokument o aktivnostima na suočavanju sa koronavirusom

0

Vlada Crne Gore uputila je Skupštini dokument „Odgovor na pandemiju COVID-19“ o aktivnostima na suočavanju sa virusom.

U pitanju je materijal za pripremu poslanika za raspravu po prvoj tački dnevnog reda Druge sjednice Prvog redovnog zasijedanja u 2020. godini koja će biti održana u srijedu 22. aprila.

“U dokumentu – Informaciji o do sada preduzetim aktivnostima na suočavanju sa epidemijom COVID – 19, od 80 strana, Vlada je prezentirala aktivnosti i mjere koje su preduzimane na zaštiti zdravlja i životâ građana od infekcije novim koronavirusom. U dokumentu je detaljno prikazano djelovanje Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti kroz rad svih operativnih štabova, Instituta za javno zdravlje, Kriznog medicinskog štaba, Ministarstva zdravlja, Uprave policije i Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore”, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je dokument stavila na uvid i crnogorskoj javnosti.

Šta piše u Vladinom dokumentu možete vidjeti OVDJE.

Za predstavnike Vlade koji će učestvovati u radu Skupštine, određeni su potpredsjednik Vlade Milutin Simović i  ministar zdravlja Kenan Hrapović.

“Vlada preporučuje Skupštini Crne Gore da pozove Dragicu Sekulić ministarku ekonomije, Mevludina Nuhodžića, ministra unutrašnjih poslova, Darka Radunovića, ministra finansija, Bobana Mugošu, direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Ranka Lazovića, načelnika Centra za digestivnu hirurgiju Kliničkog centra Crne Gore i šefa Kriznog medicinskog štaba, Vesnu Miranović, generalnu direktoricu Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu u Ministarstvu zdravlja i šeficu Operativnog štaba za koordinaciju mjera za sprečavanje širenja koronavirusa i Dragana Pejanovića, državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova”, dodaje se u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].