“Vjekovima mlad”, novi vizuelni identitet Turističke organizacije Kotora

6
sa predstavljanja

Emilija Radulović

Emilija Radulović

Turistička organizacija Kotor, u saradnji sa marketinškom agencijom “Unibrend Montenegro” iz Kotora kreirala je novi vizuelni identitet koji je juče prezentovan u multimedijalnoj dvorani crkve Sv. Pavla u Kotoru.

Ovaj identitet, po riječima Emilije Radulović iz TO Kotor, će doprinijeti poboljšanju imidža i boljem komuniciranju turističkog značaja grada Kotora u savremenom svijetu.

Cilj je da se Kotoru sa vjekovnom tradicijom i širokom turističkom ponudom pruži osnova nove strategije promovisanja koja će turistima širom svijeta kao i potencijalnim investitorima u najboljem svijetlu predstaviti grad i njegove turističke potencijale.

Novi identitet karakteriše svježina u izrazu kao rezultat približavanja savremenim tokovima dizajna u oblasti turizma, kazala je Radulovićeva.

“Ideja za dizajn logotipa je proistekla iz bogatstva sadržaja koje Kotor pruža. Pri tom se vodilo računa da vizuelni znak obuhvata različite elemente koji predstavljaju i objedinjuju prirodne fenomene kao i kulturne i istorijske vrijednosti grada. Koncept je kreiran tako da opisuje suštinu grada i njegove karakteristike, geografske, topografske, kulturno–istorijske, klimatske”, navela je ona.

Cijeli identitet prati novi  slogan koji glasi “Vjekovima mlad” koji na najbolji način komunicira vjekovno postojanje tradicije grada koji je uspio da zadrži duh mladosti ali otvorenost prema budućnosti  u korak sa  modernim svijetom.

Novi identitet će doprinijeti boljoj promociji i primjenjivaće se na sve štampane i promotivne materijale, kao i u reklamnim kampanjama.

On će se zvanično koristiti od prvog januara 2016. godine, zaključila je Radulovićeva.

Lorini-prezentacija
Lorini-prezentacija
Lorini-prezentacija
Lorini-prezentacija
set ikonica
Basic Stationery Mockup
Business Cards Mockup
facebook cover kotor
ID Card
kacket mockup
logo varijacije

6 KOMENTARI

  • Kakvi Mirza, pravi kandidat i jedini genijalac je dolje potpisan ,,adekvatan…….”
   vidiš kako i sam kaže što je.
   Adekvatan ludilu, adekvatan vremenu i neadekvatan podneblju !

 1. Ovo troje kao na komemorativnu sjednicu sumnjivog komuniste !
  Da ko ne vidi da mu u tajnosti odaju pocast !
  Ne vidim kreativnost i domisljatost osim sto je priroda na prvoj fotografiji ispod teksta takva- predivna da svemu daje sjaj .

 2. Ova lentra ,,sa predstavljanja” mi se čini sumornom….. Što je konkretna rabota osim sakupljanja iz prošlosti i njihovog ,,pakovanja” ?

  A ,,imidž” tj IMAGE je stara kotorska riječ, lijepo se naježim kad je čujem, oli pročitam……..

  • …zla goveda junad do vijeka-u stilu:”moram nešto reci i ako nisam kriva sto me mama glupu podarila svijetu…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].