Vido Drašković “zahvalan” na diskretno prijetećem upozorenju Alena Kovačevića

3
Vido Drašković

Vido Drašković

Ovih dana predstavnici NVO Manjinski akcionari Riviere Kotor dobili su pismo upozorenja od izvršnog direktora PC Riviere Alena Kovačevića.

Pismo je adresirano i poslato poštom na ime svakog pojedinačnog člana ove nevladine organizacije.

Našu redakciju je danas posjetio Vido Drašković, član NVO Manjinski akcionari koji nam je kazao da upozorenje doživljava kao svojevrsni pritisak budući da  poslovodstvo PC Riviere i manjinski akcionari ne mogu usaglasiti prava i obaveze, zbog čega ovaj spor treba da razriješe institucije sistema.

Vido Drašković, član NVO Manjinski akcionari obratio se Izvršnom direktoru PC Riviera Alena Kovačeviću pismom sljedeće sadržine:

“Uvaženom gospodinu Alenu Kovačeviću, izvršnom direktoru PC Riviera Kotor ‘zahvalan’ sam što me diskretno prijeteći upozorio da se sa NVO Manjinski akcionari Riviera AD Kotor kao i samnom manipuliše od strane opštinskih struktura.

No i pored brige, Kovačevića, da zbog svog djelovanja možemo biti krivično gonjeni nećemo odustati od zaštite svojih prava i prava obespravljenih radnika, zbog čega smo i osnovali NVO.

U cilju zaštite i ostvarenja svoih prava za pomoć obratili smo se Uniji sindikata nevladinom sektoru. Naš optimizam se zasniva na činjeničnom stanju i vjerodostojnoj dokumentaciji koju od nedavno posjedujemo, i koju smo dostavili kako nevladinom sektoru, Mreži za afirmaciju nevladinog sektora, tako i institucijama vlasti.

Gospodin Kovačević može očekivati krivičnu prijavu od strane manjinskih akcionara. Kako je gospodin Kovačević legalista koji vjeruje u institucije sistema, kako on za sebe kaže, to nebi trebalo da ga zabrinjava ako je kako kaže nevin.

Podsjećam preduzeće Yu Fax Beograd kupilo je mjesovito preduzece Henkel-Riviera industrija u stečaju na osnovu ovlašćenja Stečajnog vijeća privrednog suda Podgorica st.br.244/97. Kako je jedan od vlasnika predmetnog preduzeća AD Riviera Kotor, ne stoji tvrdnja gospodina Kovačevića da akcionari u AD Rivieru nemaju udio u kupljeno preduzeće.

Gospodin Kovačević tvrdi da njegovo preduzeće nije imalo nikakve obaveze za pokretanje proizvodnje kao ni prema bivšim radnicima, već da je to bila njegova dobra volja. Dokumentacija do koje smo mi nedavno došli ukazuje da je prilikom kupovine Yu Fax Beograd preuzeo obavezu pokretanja proizvodnje, kao i dinamiku vraćanja radnika na posao.

Kako poslovodstvo PC Riviere i manjinski akcionari nemogu usaglasiti prava i obaveze to ostaje da institucije sistema razriješe ovaj spor.

Vjerujem da će se otkriti istina, utvrditi odgovornost za stanje i uništenje najsavremenije hemijske industrije na Balkanu, a bivši radnici obeštetiti”, stoji u pismu koje potpisuje Vido Drašković.

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].