Veliko srce volontera „Kotorsko srce“

1
Ranko, Dragana i Darko na volonterskom zadatku

Ulicom iza kultnog kotorskog kina „Boka“, sa spiskom u rukama trojka volontera „Kotorsko srce“ od jutros je na zadatku. To je jedna od ekipa ove grupe od 40-ak volontera koja je već od 14. marta svakodnevno na usluzi onima kojima je pomoć neophodna. Njih je ukupno 167, ali je zbog prirode posla 40-ak operativno svakodnevno, kazao je Skala radio

Ranko Borozan, neumorni dr Leni, od čije se plemenitosti prosto ulica zari. Jutros sa njim u društvu šefica Mjesne zajednice Stari grad Dragana Knežević i mladi volonter Darko Jovićević.

Na terenu su jutros od 5.30 sati. Dijele pomoć građanima koji su na spisku opštine i Mjesnih zajednica,  koja se sastoji od prehrambenih proizvoda i sredstava za higijenu.
Paket je, kaže Borozan, težak 25 kilograma. U njemu je spakovano brašno, ulje, cukar, palenta, pašta, mlijeko, oriz, sredstva za higijenu, slatkiši, toćevi od pamidore, fažola i još po nešto. Pakete je obezbijedio PC Riviera i kotorski Crveni krst.

Danas i juče podijeljeno ih je oko 130, kaže naš sagovornik. Za raspodjelu pomoći koriste 40 automobila i 4 kombija. Nije mali broj onih koji su se stavili na raspolaganje i koji pomažu. Pa ipak, popularni dr Leni je pomenuo taksistu Slavka Krivokapića koji ga je 18 puta vozio na odredište, takođe i Vlada Tomčuka.

Juče je pomoć dijeljena RAE populaciji.

Volonterima „Kotorsko srce“ ništa nije teško. Ne boje se koronavirusa. Zaštićeni su zaštitnom opremom i svima preporučuju da ne šetaju i da drže propisanu distancu.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].