Veliki uspjeh mladih ekoreportera iz Crne Gore na međunarodnom takmičenju

0
Nature, rest in peace (Maria Kazimirova)

Među 62 finalista ovogodišnjeg takmičenja za najbolje mlade ekoreportere “Young Reporters for the Environment (YRE) 2020” nagrađena su tri rada koje su poslali učenici iz Crne Gore – Jovana Damjanović (OŠ Dr Dragiša Ivanović, Podgorica), Maria Kazimirova (Arcadia Academy, Lješevići) i Nikola Kovač (Osnovna škola Savo Ilić, Dobrota).

Jovana je osvojila drugu nagradu za članak (11-14 godina) ”Da li plače Suza Evrope?” (mentorka: Danka Odalović). Maria je dobila specijalno priznanje za ekološku fotografiju (11-25 godina) ”Počivaj u miru, Prirodo”, a Nikola je sa Luisom Martinsom iz Portugala osvojio specijalno priznanje za članak “Trash – A burried nightmare“ u kategoriji međunarodne saradnje (11-14 godina).

U finalu su bila još tri rada čiji su autori Dajana Metikoš i Nađa Miković (Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Nikšić), Dmitriy Churin (Gimnazija, Kotor) i Mila Miketić (Gimnazija Petar I Petrović Njegoš, Danilovgrad).
Više od 275.000 učesnika učestvovalo je ove godine na međunarodnom takmičenju „Young Reporters for the Environment (YRE) 2020“ i pripremili su preko 16.000 radova za nacionalna takmičenja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].