Varhelji, čestitka i led rasvjeta tamne strane crnogorske zbilje

11
Slavko Mandić

Još poruka novog premijera nije stigla do onoga koji ga je istinski ustoličio i dao mu moć vladanja, onoga koji je napustio ovozemaljsko bivstvovanje i preselio se u neke druge prostore, ko zna koje, a Krivokapiću je požurio da čestita Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

To je onaj isti evropski dužnosnik koji je, bez imalo poštovanje i korektnosti prema Crnoj Gori, izrazio nadanje da išćeranog ambasadora Božovića treba da vratimo, valjda da nas i dalje omaložava i vrijeđa. Za Varheljija, koji je izvršilac Orbanove mjere po Vučićevoj volji, često nevaspitani Božović je diplomata i on istu ravan ima kao i naš ambasador u Beogradu Milošević, koji nikada ni jednom riječju nije uvrijedio, pa čak ni  insinuirao nešto protiv države koja mu je zemlja domaćin. A Srbija se žestoko miješala u unutrašnje stvari Crne Gore, radila protiv njenih interesa, i to ne prestaje da čini ni dan danas. Uz podršku Srpske pravoslavne crkve i domaćih janičara, formirana je konačno kakva takva vlast. Trajaće, koliko mački muž, opšte je mišljenje svekolike javnosti, koja se naslušala međusobne bruke i sramote novih koalicionih partnera, koji su se onako čojski častili uvredama i raznoraznim prljavštinama, da bi na kraju, zarad nečega sve Božene, Nebojše, Bećići, Bošnjak i svi FRONTOVCI od reda, digli obje ruke za Krivokapića, koji je njima samo nogom pokazao đe im je mjesto.

Varhelji je čestitao. Očekivana reakcija nakon one neprimljene od prošle neđelje. On se nada konačno vladavini prava i suzbijanju korupcije u Crnoj Gori. Sigurno je da će pratiti kako će se taj proces odvijati kod nas, jer mu to omogućava led rasvjeta koju je njegov predšednik prodao preko raznih firmi njemu bliskih, predsjedniku Vučići, a to znači Srbiji, za ništa manje nego 25 miliona eura. E pa, valjda je jasno zašto mora Varhelji, karijerni političar, ali izgleda i trgovac, da trguje i na političkom nebu Crne Gore. Za čiji interes, nije potrebno naglašavati, ali da je bruka i sramota, jeste.

Čudno je da Varhelji još nije pozdravio proslave u nekim gradovima Crne Gore u slavu i čast nove srpsko-vjerske vlade eksperata za rođačke i popovske veze, ali i ako nije, oće sigurno kad zatreba.

Nije on jedini koji nam je kuvao čorbu iz Evrope. Śetimo se ambasadora  EU u Podgorici u prethodnom mandatu izvjesnog Aiva Orava, koji je bio toliko uzbičio da se nije libio da potcjenjuje zemlju u kojoj je bio primljen kao prijatelj, da je vrijeđa i omolovaže, pokazujući privrženost nekim drugim politikama i medijskim silnicima. Prije njega isto se ponašao i nekakva bezbojna figura koji se odazivala na Mitja Drobnič.

Ova vlada će imati potredsjednika i koordinatora valjda policije i vojske, koji je istovremeno lider URE, jedinog koalicionog parnera koji je profitirao i koji se dohvatio dva posla. Hoće li mu i plata biti dvostruka, vidjećemo. Nema razloga da sumnjamo, jer se radi o političaru koji je 4 godine uredno dolazio u Skupštinu samo da podigne platu koju nije zaradio.

No nije to ono što brine, jer, u konačnom, sve će to narod pozlatiti. Njegova izjava da mu je nuđeno mito u iznosu od 21 milion eura mora da bude predmet istraživanja crnogorskog pravosuđa. Prećutao je Abazović ko mu je i kad nudio novac. Ćuti, makar za sad, i pravosuđe. A moralo bi da živne, jer se radi o krivičnom djelu koje se goni po službenoj dužnosti. Naravno, u zemljama u kojima funkcioniše pravni sistem, ali ne onaj po raznoraznim Varheljijima, koji nema komentar za ovaj primjer mlađane desne Krivokapićeve ruke.

Zajednička fotografija članova kabineta premijera Zdravka Krivokapića izgledala mi je kao skupina preplašenih osnovaca.

Jes, tako mi Bog pomogao?

A kako li tek njima samima izgledaju? Kad se malo osvijeste i dođu k sebi.

Slavko Mandić

11 KOMENTARI

 1. Bravo Slavko! Neka si im rekao, svaka ti je ko u Njegosa, samo gde si bio ranije da im reces, da ih opomenes, da im pripretis da na vreme isceraju te europejce da nebruksju Crnu Goru. Nego nasli Bozovica Niksicanina Crnogorca 100 posto da isceraju iz Crne Gore. Dobro si im rekao Bruka.

 2. Nego da se ispita ko je Abazu nudio kovertu ?
  Neko, nekad a kad i đe i ko ne zna se.
  Nije je uzeo a oće li ni to se ne zna.
  Zori se poštenjem i neće o prošlosti i istoriji a Srbija veli da nam je najbliža.Za nju smo vezani istorijskim vezama veli Abaz.
  Ma nema ga u svijet.

 3. Evo već vidimo kako nam izgledaju gradovi sa trobojkama bez crnogorske zastave.
  Samo neka bleje.
  Do proljeća kad je velika ispaša.

   • …TVRDI DA JE SEKULA DRLJEVIĆ BIO DOMOLJUBNI CRNOGORAC…A NIJE SE ODVAJAO OD TROBOJKE KRALJA NIKOLE -IZ 19O5!!!…A SLAVKO PEROVIĆ-TVDIO JE, DA JE TRINAESTOJULSKI USTANAK-1941 BIO IDIOCKI USTANAK…KOJI JE PO PO VOLJI RUKOVODSTVA I TITA,ILITI KPK-jota ODVEO U SMRT 5O LIJADA CRNOGORACA..?! KO VAM VJEROVAO PAŠU VJERU VJEROVAO!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].