Vanredne mjere: Na Vrelima Ribničkim stanari 23 zgrade u samoizolaciji

0
Institut za javno zdravlje

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je danas na hitnoj konsultativnoj sjednici, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje, donijelo odluku da nadležne institucije preduzmu hitne dodatne epidemiološke mjere u podgoričkom naselju na Vrelima Ribničkim, koje obuhvata 23 zgrade.

Kako je saopšteno iz Vlade, odluka o samoizolaciji stanovnika u objektima u kojima žive donijeta je nakon što je sinoć jedan stanovnik toga naselja, u skladu sa zdravstvenim stanjem, upućen u Klinički centar Crne Gore na bolničko liječenje, a prethodno su u toj gusto naseljenoj zajednici ostvareni brojni direktni i indirektni kontakti.

“Istovremeno sa uvođenjem dodatnih epidemioloških mjera biće pokrenuta i hitna nabavka namirnica i sredstava za ličnu higijenu za građane ovoga naselja”, ističu u Vladi.

Dodaju da je prilikom donošenja današnje odluke uzet u obzir pozitivni efekat tih mjera u Tuzima i u selu Biokovac u Bijelom Polju.

“Donijete mjere dale su rezultate zahvaljujući podršci i razumijevanju lokalnog stanovništva i podršci lokalnih samouprava. NKT vjeruje da će uz takav odnos mještana Vrela Ribničkih i snažnu podršku Glavnog grada ova mjera dati svoj puni efekat”, naglašavaju.

Sve mjere, ponavljaju, donesene su sa ciljem zaštite zdravlja i života građana u tim lokalnim zajednicama i šire, a dosadašnji efekti potvrđuju njihovu punu opravdanost.

“NKT kontinuirano prati i analizira ukupnu situaciju u vezi sa epidemijom novog korona virusa COVID 19”, zaključuju u Vladi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].