Uspješno završena obuka iz upravljenja gašenjem požara

0

Odlična saradnja koju ima Pomorski fakultet Kotor i Služba zaštite i spašavanja Kotor potvrđena je i 1.10.2020. godine kada su odrađene praktične vježbe u okviru obuke za izdavanje ovlašćenja o osposobljenosti za upravljenje gašenjem požara, jedne od obuka koja se realizuje u Centru za obuke Pomorskog fakulteta Kotor.

Uobičajena praksa je da se praktične vježbe iz dijela vezanog za upravljanje gašenjem požara realizuje u prostorijama Službe zaštite i spašavanja Kotor.

Poštujući mjere NKT- a polaznici su uspješno završili obuku na obostrano zadovoljstvo.

Ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Maksimu Mandiću, komandiru Službe zaštite i spašavanja, kao i gospodinu Mariu Markoviću koji su našim kadidatima objasnili detaljno sve korake u praktičnom radu.

Polaznici su koristili termovizijsku kameru, zaštitnu opremu koja je nabavljena uz pomoć predstavnika Službe zaštite i spašavanja Kotor, kao i poligon za izvođenje praktičnih vježbi sa kontejnerom koji je nabavljen preko Pomorskog fakulteta Kotor.

Prije praktične obuke polaznici su odradili teorijski dio nastave na savremenom brodomašinskom simulatoru uz pomoć kojeg su polaznici bolje razumjeli fiksne protiv – požarne sisteme.

Kooridnator ove obuke je mr Miroslav Vukičević zahvaljujući kojem kandidati uvijek imaju sponu između teorijskog i praktičnog dijela nastave.

Image Image Image                                          Image www.ucg.ac.me

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].