Uru u mraku za svjetlost planete

3
Sat za planetu

Patricija Pobrić

U globalnu akciju “Sat za planetu” u subotu 29. marta uključiće se i naš grad.

Javna rasvjeta uz magistralu od Lučke kapetanije do ljetnjeg bazena kao i potez od Pluzice do na magacina na Mulu biće ugašena u periodu od 20 sati i 30 minuta do 21 i 30, saopštavaju za Skala radio iz NVO Naša akcija, koja se u saradnji sa Direkcijom za uređenje i izgradnju Kotora uključila u globalnu kampanju.

Na ovaj način Kotor će podržati kampanju za borbu protiv klimatskih promjena, poručuju iz ove nevladine organozacije.

Sat za planet Zemlju je najveća je svetska globalna akcija u kojoj milioni ljudi, kao i nebrojene institucije, kompanije i mnoge organizacije, gase svetla na sat vremena.

Akciju organizuje WWF Svjetski fond za prirodu, a održava se svake godine posljednje subote u martu.

Pozivajući domaćinstva i kompanije na gašenje njihovih svijetala i ostalih električnih uređaj na jedan sat kampanja ima za cilj podizanja svijesti o potrebi preduzimanja akcije oko klimatskih promjena.

Sat za planetu Zemlju pokrenuli su WWF i The Sydney Morning Herald 2007. godine kada je 2.200.000 stanovnika Sidneja učestvovalo u gašenjem svijetala.

Sada to rade mnogi gradovi širom svijeta.

Suština akcije “Sat za našu planetu” nije ušteda električne energije već poruka da se jednim takvim vizuelnim efektom podseti svi na važnost svakodnevnog djelovanja kako bi očuvali našu planetu.

Sa Skala radija, koji će u svojim prostorijama ugasiti svaku drugu sijalicu, poruka građanima da ugase svijetlo i budu uru u mraku za svjetlost planete.

3 KOMENTARI

    • 1945 + 40 = 1986.
      Pamtim kako se zivjelo bez svjetla i u mraku komunizma. Onda se dogodio ON! Ukljucio svjetlo i ode sve u … ode sve dovraga. Nepravedne i nicim izazvane sankcije, ratovi za mir… demokratija…

      POGASITE SVJETLO MOLIM VAS!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].