Urednica portala Standard tvrdi da je srpska policija bez objašnjenja maltretirala na beogradskom aerodromu

5

Direktorica i glavna i odgovorna urednica portala Standard Jasmina Muminović tvrdi da je srpska policija na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu bez ikakvog objašnjenja maltretirala.

Ona je kako kaže proteklih dana, iz privatnih medicinskih razloga, boravila u Beogradu sa sestrom, ali se, tvrdi ona, srpska policija odmah na graničnom prelazu na aerodromu potrudila da joj ukaže da je pod posebnim provjerama i nadzorom, što su juče potvrdili ponovnim zadržavanjem na odlasku iz Srbije.

Iz komunikacije sa graničnim policajcima, Muminović je razumjela da je pod posebnim nadzorom u Srbiji, a prema njenom mišljenju razlog može da bude isključivo uređivačka politika portala i već viđeno maltretiranje njenog kolege Samira Rastodera u Kraljevu, gdje je bio na novinarskom zadatku.

Da ovaj događaj ima političku pozadinu, nesmotreno je potvrdio i jedan od policajaca, koji je iako ljubazan, ali ničnim izazvan čitajući informacije o Muminović, koje stoje u sistemu, nervozno komentarisao lošu političku situaciju u Crnoj Gori i odnos prema Srbima.

Prema njenom kazivanju, po slijetanju u Beograd, odmah na pasoškoj kontroli granični policajac joj je oduzeo dokumenta, kada je pristupila kontroli kao i ostali putnici, koji su bez problema propuštani. Kada su saznali da putuje zajedno sa sestrom, isti tretman su preduzeli i prema njenoj sestri.

“Policajac je potom odnio naša dokumenta sa kontrolnog pulta u drugu prostoriju, a nama je rečeno da sačekamo. Ubrzo potom, odveli su nas na drugi kraj aerodromske hale, ispred soba za pretrese, gdje smo bile okružene sa nekoliko policajca, koji su bez komentara pratili naše reakcije. Kako su se “provjere” odužile više od sat vremena, tražila sam odgovor od njih zašto su nas zadržali. Prvo su kazali da ne znaju, pa da će provjeriti, pa onda opet da navodno ne znaju ništa, iako su se komešali u jednoj od soba nakon što su dobili traženi odgovor… Poslije sat i 15, jedan od policajaca me sa drugog kraja sale pozvao po imenu, tražio da priđem, a onda nam je vratio dokumenta. Pogledala sam ga i pitala o čemu se radi, samo je kratko odgovorio: Ništa nije bolelo, doviđenja”, opisala je urednica Standarda.

Ipak, priča dalje Muminović, tu nije bio kraj maltretiraju beogradske granične policije. I po izlasku iz Srbije, policajac koji je na početku bio izuzetno ljubazan, kada je provukao njen dokument kroz uređaj za provjere, imao je identičnu reakciju kao njegovi prethodnici. Prvo je zastao, nešto je čitao, a onda se izvinio i rekao da mora da pozove dežurnu službu. U telefonskom razgovoru sa njima, obavijestio ih je da je na prelazu “crnogorska državljanka pod nadzorom i izdiktirao lične podatke”.

U međuvremenu, dok je čitao podatke o njoj, prokomentarisao je i političku situaciju u Crnoj Gori i loš odnos prema Srbima, zbog čega navodno ne dolazi više u našu zemlju.

“Tada sam mu saopštila da su slične provjere već rađene pri ulasku u zemlju i zamolila da ubrzaju proceduru, kako ne bih zakasnila na let zajedno sa sestrom u postoperativnom stanju. Iako je moja sestra prije mene prošla pasošku kontrolu, on joj je potom oduzeo ličnu kartu i na moje insistiranje dao joj stolicu da sjedne. Izvinio se zbog neprijatnosti, ali je rekao da mora da nas zadrži dok ne dobije odobrenje od kolega. Nakon nekoliko telefonskih razgovora, kolega su mu odobrile da nas puste da se vratimo u Crnu Goru, ali su tražile od njega da sačini izvještaj o ovom slučaju”, navela je Muminović, ističući da će povodom ovakvog tretmana, preko Ministarstva vanjskih poslova, ali i crnogorske Uprave policije tražiti zvanične odgovore zašto je pod posebnim nadzorom u Srbiji.

standard

5 KOMENTARI

 1. Znaci kad ih nesto zaboli, ne vjeruju nasim doktorima nego trce po beogradskim klinikama.

 2. Ovo su najtanje grane ljudskosti.
  Iživljavanje na beogradskom aerodromu nad novinarkom i njezinom sestrom iz druge susjedne države.
  Srami se srpska nacijo !

 3. Ovo nije progon novinara u bratskoj zemlji?
  Zdravko i ostali iz nove vlasti zar ovo čeka sve nas koji ne mislimo i ne pristajemo da je Crna Gora isto što i Srbija ili kako mandatar Krivokapić reče dvije srpske zemlje.
  Gospodo,neće moći!

 4. Ovo nije progpn novinara u bratskoj zemlji?
  Zdravko i ostali iz nove vlasti zar ovo čeka sve nas koji ne mislimo i ne pristajemo da he Crna Gora isto što i Srbija ili kako mandatar Krivokapić reče dvije srpske zemlje.
  Gospodo,neće moći!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].