Uprava policije: Ne postoje saznanja da je Abazoviću ugrožena bezbjednost

1
Dritan Abazović

Nakon danas iznijetih ozbiljnih tvrdnji čelnika Građanskog pokreta URA da je lideru te stranke Dritanu Abazoviću prijeti regionalni kriminalni klan, te da će ukoliko mu se nešto desi odgovornost snositi direktno direktor crnogorske policije Veselin Veljović iz Uprave policije odgovaraju da preduzimaju sve aktivnosti na zaštiti Abazovića, i ističu da ne postoje operativni podaci i saznanja koji ukazuju da mu je ugrožena bezbjednost.

“Uprava policije u kontinuitetu preduzima zakonom propisane aktivnosti na zaštiti Dritana Abazovića. Shodno zakonskim procedurama, Dritan Abazović i svi oni koji posjeduju bilo kakve informacije o njegovoj ugroženosti imaju mogućnost da obavijeste nadležne državne organe o eventualnim saznanjima”, saopšteno je iz Uprave policije povodom izjava Zorana Mikića iznijetih danas na pres konferenciji.

Napominje se da Uprava policije sprovodi opsežne provjere sa ciljem utvrđivanja činjenica sa kojima je policija upoznata od predstavnika medija i javnih istupa pojedinaca.

“Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mjera i radnji dođe do osnova sumnje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost od strane bilo kog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica”, poručuju iz Uprave policije.

Podsjećaju da se i Abazović javno zahvalio Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Upravi policije na angažovanju za njegovu bezbjednost.

“Zoran Mikić je pozvan u Upravu policije na sastank sa pomoćnikom direktora Uprave policije Draganom Blagojevićem, i tom prilikom je upoznat o preduzetim mjerama i radnjama iz domena Uprave policije na osnovu zahtjeva za izradu bezbjedsnosne procjene ugroženosti Dritana Abazovića. Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata je Agenciji za nacionalnu bezbjednost uputio zahtjev za izradu bezbjednosne procjene ugroženosti Dritana Abazovića i njegove imovine, jer je shodno Odluci o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, ovaj državni organ nadležan za izradu bezbjednosne procjene stepena ugroženosti”, pojašnjavaju u Upravi policije.

Dalje ističu da je zahtjev za prikupljanje svih operativnih podataka i saznanja u vezi eventualne bezbjednosne ugroženosti Dritana Abazovića, od strane Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, upućen i Sektoru kriminalističke policije, Centru bezbjednosti Podgorica i Centru bezbjednosti Bar. Uprava policije u odnosu na Abazovića preduzima operativne mjere i radnje.

“Upravi policije je Agencija za nacionalnu bezbjednost dostavila dokument u kojem je naznačeno da na osnovu svih podataka kojima raspolaže taj državni organ ne postoje operativni podaci i saznanja koji ukazuju da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost. Takođe, na osnovu prikupljenih podataka Sektora kriminalističke policije, Centra bezbjednosta Podgorica i Centra bezbjednosti Bar, ne postoje operativna podaci i saznanja koji ukazuju da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost”, naglašavaju u Upravi policije.

Iz policije ističu da će nadležne bezbjednosne službe nastaviti sa prikupljajanjem svih podataka i saznanja koja se tiču bezbjednosti Dritana Abazovića i ukoliko se za tim ukaže opravdana potreba, uz međusobnu komunikaciju sa Zoranom Mikićem i Dritanom Abazovićem, Uprava policije će preduzeti i druge potrebne mjere i radnje iz domena svoje nadležnosti.

“Mikiću je saopšteno da je preporuka da uvijek, kad god za tim postoji potreba ili kada procijene da je to neophodno, on ili gospodin Dritan Abazović ostvare komunikaciju sa organizacionim jedinicama Uprave policije nadležnim za teritoriju koja je mjesto stanovanja, ili kretanja i boravka gospodina Dritana Abazovića, kao i sa Sektorom za obezbjeđenje ličnosti i objekata”, zaključuju u Upravi policije.

URA: Abazović na meti regionalnog kriminalnog klana

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].