URA: Abazović na meti regionalnog kriminalnog klana

1

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio je kako raspolažu informacijama prema kojima jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera koalicije Crno na bijelo Dritana Abazovića.

Mikić je na vanrednoj konferenciji za novinare saopštio da je Abazović od izbora 30. avgusta imao više desetina prijetnji na društvenim mrežama i telefonom, ali i okupljanja ispred njegove porodične kuće u Ulcinju, zbog čega su tražili procjenu bezbjednosti lidera Ure.

Do današnjeg dana, kaže, nijesu dobili odgovore od policije i ANB-a.

“Sada imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi direktno da ugrozi njegov život i život njegove porodice. To je regionalni kriminalni klan koji aktivnosti sprovodi ne samo u Crnoj Gori, već i u zemljama regiona”, rekao je Mikić, navodeći da nije riječ o klanovima iz naše zemlje.

Ne žele, kaže, nikog da optuže, niti da nekome crtaju metu, ali navode da imaju obavezu da obavijeste javnost o svemu tome.

“Mi smo preduzeli sve što je u našoj moći da preduprijedimo bilo koji vid opasnost po Abazovića ili funkcionera koalicije Crno na bijelo. Ako se njemu nešto desi ili njegovoj porodici, ili neko pokuša da ugrozi njegov život ili bezbjednost, direktnu odgovornost snosiće direktor Uprave policije Veselin Veljović i ostali čelnici sektora bezbjednosti”, rekao je Mikić.

Poručuje da nijedan kriminalni klan i neformalni centar moći neće biti jači od države Crne Gore.

Potpredsjednik Ure Miloš Konatar, na pitanje da li je bilo direktne prijetnje putem poziva, rekao je da su u pitanju informacije do kojih su došli putem više nezavisnih izvora koji nijesu povezani jedan sa drugim.

“Nema te prijetnje koja može pokolebati Abazovića, GP Ura ili bilo koga iz koalicije Crno na bijelo na putu demokratskih promjena u Crnoj Gori”, jasan je Konatar.

On, međutim, nije mogao da saopšti o kojem je regionalnom kriminalnom klanu riječ.

“Ako se ove tvrdnje, a mi se nadamo da neće, pokažu relevantne, direktnu odgovornost snose gdin Veljović i Uprava policija. Oni nijesu reagovali na brojne prijetnje Abazoviću putem društvenih mreža”, rekao je Konatar.

Očekuju, kaže, da Uprava policije profesionalno obavlja svoju dužnost.

“Na dopise koje smo uputili nijesmo dobili odgovore. To govori dovoljno koliko oni ozbiljno shvataju sve što se tiče bezbjednosti gdina Abazovića”, rekao je Konatar.

1 KOMENTAR

 1. Užas.
  Nikome ali nikome prijetnje ne smiju da se dešavaju.
  Borite se ljudi pravnim sredstvima, političkim, programima ali nikako silom i prijetnjama.
  Ko je sve oko nas?Koliko bolesnika ?
  Neki dan želja putem komentara zaposlenima u Skali da svi umru,danas Abazoviću prijetnja. Što je ovo.
  Ima li kraja zlu?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].