Univerzitet Crne Gore spremno dočekuje početak nastave za studijsku 2020/21. godinu

0

 

Univerzitet Crne Gore spremno dočekuje početak studijske godine uz strogo pridržavanje Preporuka za zaštitu zdravlja studenata i zaposlenih u visoko školskom obrazovanju tokom trajanja pandemije COVID-19 IJZCG, zaključak je današnjeg proširenog rektorskog kolegijuma, kojim je predsjedavao rektor Univerziteta prof. dr Danilo Nikolić.

“S tim u vezi, data je preporuka upravama organizacionih jedinica da ako nisu u mogućnosti da ispune preporuke za držanje redovne nastave organizuju kombinovani model nastave. Taj model podrazumijeva obaveznu „organizaciju predavanja na daljinu sa stalnim ili povremenim dolascima studenata u malim grupama radi obavljanja praktične nastave/vježbi, eventualnih konsultacija i provjere znanja”. U ovom sučaju, nastavni kadar će biti dužan da obavezno dokumentuje držanje nastave na daljinu”, saopšteno je iz UCG.

Na kolegijumu su saopšteni i datumi upisa na specijalističke i master studije.

“Univerzitet Crne Gore raspisaće 28. septembra Konkurs za upis studenata na nove akreditovane dvogodišnje master studije. Prijava dokumentacije biće organizovana isključivo elektronskim putem 1. i 2. oktobra, dok će prijemni ispiti biti organizovani u prostorijama organizacionih jedinica 5. i 6. oktobra”, navodi se u saopštenju.

Kako su rekli, konkurs za upis na specijalističke studije će biti raspisan 25. septembra, a prijave na konkurs će se predavati direktno studentskim službama organizacionih jedinica 28. i 29. septembra.

“Kada je riječ o Konkursu za upis studenata na jednogodišnje master studije, on će biti raspisan 2. oktobra, a prijave na konkurs će se predavati direktno studentskim službama organizacionih jedinica 5. i 6. oktobra. Nastava za studente specijalističkih, jednogodišnjih i novih dvogodišnjih mater studija, za studijsku 2020/21. godinu, počeće 12. oktobra”, kazali su iz UCG-a.

Na kolegijumu su, između ostalog, predstavljeni rezultati upisa na osnovne studije u četiri upisna roka. Saopšteno je da je na 3.501 raspisano mjesto na budžetu ostalo 215 nepopunjenih, što je manja brojka u odnosu na prošlu godinu, kada je preostalih mjesta bilo 267.

“Pored članova rektorskog kolegijuma, sastanku su prisustvovali dekani i direktori univerzitetskih jedinica, kao i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta prof. dr Duško Bjelica i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore. Na završetku kolegijuma uslijedila je konstruktivna diskusija sa dekanima, direktorima i predstavnicima studenata, uz prijedloge, potencijalna rješenja za konkretne situacije na koje su ukazali učesnici”, zaključuje se u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].