Ugostitelji: Za nas odluke NKT-a ne važe, u četvrtak otvaramo lokale

1

Iako smo se kao ugostitelji dosljedno trudili da poštujemo sve predložene mjere, mi kao udruženje ne postojimo za NKT i od danas za nas njihove odluke ne važe, a u četvrtak ćemo otvoriti lokale, saopšteno je iz Udruženja ugostitelja Crne Gore.

“Tim prije što nadležni državni organi i institucije ignorišu ili ne sankcionišu one koji u vjerskim objektima, na otvorenim prostorima i čak u kovid bolnicama ugrožavaju zdravlje građana”, navodi se u saopštenju.

“Saglasili smo se da nadležni državni organi prilikom donošenja mjera za suzbijanje širenja korona virusa treba da imaju u vidu i potrebu očuvanja privrede, a posebno najpogodđenijih sektora poput ugostiteljstva”, kazali su iz Udruženja ugostiteelja.

Oni su istakli da su donijeli odluku da na nivou čitave Crne Gore ignorišu takozvane semafore i da od četvrtka, 12. novembra počinju normalno da rade u skladu sa ranijim preporukama za koje misle da su logični.

“To znači da ćemo raditi do 22 sata, za stolom će moći da budu maksimalno 4 osobe i u bašti i unutra sa razmakom između stolova od dva metra. S obzirom da se radi o ozbiljnoj poslovnoj zajednici koja zapošljava oko 20 hiljada ljudi, smatramo da je ovo jedini način da sačuvamo kako našu privredu tako i egzistenciju naših porodica, poštujući principe solidarnisti i odgovornosti. Spremni smo da snosimo sve posljedice”, zaključuje se u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. Van svake pameti. Da ima drzave, svi biste 20 dana bili zatvoreni, jer imate odakle platit zaposlene. Godinama smicite i te kakve pare, imate zaliha. Ovo je samo prica da bi vas sazeljevala drzava i dala vam para.
    Nek uvedu insekciju da vidimo koliko ste svi legalni i imate papire.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].