Udruženje Roditelji pokreće online Učionicu družionicu

0

Udruženje Roditelji prilagodilo je novonastaloj situaciji zbog koronavirusa još jedan svoj servis i odlučilo da organizuje Učionicu družionicu online kako bi djeca iz socijalno ugroženih porodica mogla da jednostavnije prate sistem #UciDoma.

Online Učionica družionica predstavlja servis podrške djeci osnovnoškolskog uzrasta koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica u savladavanju školskog gradiva iz kog imaju poteškoće, pomoć u izradi domaćih zadataka – putem telefona i Vibera.

Časovi se održavaju jednom sedmično u trajanju od 45 minuta.

Program podrške u savladavanju školskog gradiva realizuje se od 2016. godine i isključivo je namijenjen djeci iz socijalno ugroženih porodica, s ciljem da im se pomogne u savladavanju školskog gradiva kako bi se posebna pažnja usmjerila na podršku pri obrazovanju.

“Djeca uključena u ovaj program su u proteklom periodu na razne načine pokušavala da se snađu i obezbijede struju, telefon, televizor, internet kako bi i oni pratili nastavu. Većina njih je uspjela, a pokušavamo da pomognemo i onima koji još nemaju uslove za to”, kazala je Tanja Ćirović, koorinatorka programa Učionica Družionica.

Ona je dodala da je Udruženje Roditelji svjesno da se porodice ove djece bore da obezbijede hranu, i da učenje može djelovati manje važno.

“Svjesni smo da dok se njihove porodice bore da obezbijede osnovna sredstva za život učenje može djelovati manje važno. Međutim, čvrsto vjerujemo da je obrazovanje jedini način da djeca iz socijalno ugroženih porodica izađu iz začaranog kruga siromaštva. Svako naučeno slovo i broj u tako teškim uslovima mali je korak ka tom putu, zbog čega želimo da im pomognemo da ga pređu”, poručuju iz udruženja Roditelji i pozivaju sve one oni žele da se priključe i postanu ONLINE VOLONTERI!

Mogu se prijaviti svi ljudi dobre volje i želje da pomognu – srednjoškolci, studenti, penzioneri, zaposleni… Iskustvo u držanju časova nije nepohodno, ali jeste ljubav prema djeci, strpljenje i odgovornost.

Za prijave i informacije mogu pisati u inbox Facebook stranice Učionica Družionica ili da pozovu na brojeve +382 67 577 869 ili +382 20 51 19 83.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].