Udruženje nastavnika traži da za prvo polugodište bude samo jedna zaključna ocjena

0

 

Udruženje nastavnika društvene grupe predmeta Crne Gore, zbog situacije i u uslovima u kojima će zaposleni u prosvjeti održavati nastavu po izmijenjenom školskom kalendaru, zbog blagovremenog i objektivnog ocjenjivanja učenika, zahtijeva da Ministarstvo prosvjete omogući da za prvo polugodište, odnosno za I i II klasifikacini period, umjesto dvije, bude samo jedna zaključna ocjena.

Iz Udruženja traže, da se iz istih razloga, maturski i stručni ispit u gimnazijama i srednjim stručnim školama, kao i eksterna provjera znanja učenika u osnovnom obrazovanju, obavi po dosadašnjem sistemu provjere znanja, uzimajući u obzir činjenicu da su učenici maturskih i polumaturskih razreda u nemogućnosti da budu u potpunosti pripremljeni za izmijenjeni način polaganja ispita.

“Našim učenicima i zaposlenima u prosvjeti želimo srećan početak školske godine”, zaključuje se u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].