Učenice kotorske Gimnazije o ljudskim pravima

0

 

Školu za ljudska prava, u organizaciju CGO, u periodu od 13. do 16. februara 2020. godine, pohađale se učenice kotorske gimnazije Ina Cicović, Irina Vukadinović i Katja Radovanović.

Gimnazijalne su školu uspješno završile, dobile diplomu i stekle pravo na dalje usavršavanje.

Cilj XXIV Škole za ljudska prava je poboljšati razumijevanje koncepta ljudskih prava, podići svijest o štetnosti stereotipnog uokvirivanja i predrasuda, pozabaviti se vršnjačkim nasiljem i povećati svijest o pravima marginaliziranih i ranjivih skupina poput osoba s invaliditetom, LGBT osoba.

Tu su i teme vezane za rodnu ravnopravnost, antifašizam i aktivizam mladih.

Pored teorijskih i praktičnog znanja o konceptu ljudskih prava, ova škola afirmiše kulturu ljudskih prava, inspirišući i motivišući mlade da se zalažu za svoja prava, kao i za prava onih koji nijesu u mogućnosti da to urade sami i osnažuje ih da u budućnosti imaju direktniji uticaj u društvu.

U Školu su se mogli prijaviti svi redovni učenici srednjih škola širom Crne Gore.

Od prijavljenih 250 učesnika, primljeno je 30 onih koji su se posebno istakli.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].