U Vojsci nema zaraženih, 87 vojnika u samoizolaciji

0

 

Nijedan pripadnik Vojske Crne Gore (VCG) nije zaražen virusom korona, jedan je testiran, a 87 ih je u samoizolaciji, kazao je u intervjuu za Dan načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (GŠVCG) Dragutin Dakić.

On je rekao da je oko 200 vojnika svakodnevno angažovano na zadacima koji se odnose na borbu protiv širenja epidemije, tvrdeći da su propisano zaštićeni kako bi se osiguralo da se oni ne zaraze.

“Odlukom Savjeta za odbranu i bezbjednost Vojska Crne Gore je od 12. marta angažovana u borbi protiv širenja virusa korona. Uloga VCG u ovoj situaciji je podrška i pomoć državnim institucijama koje su direktno uključene u borbu protiv širenja virusa, koja se ogleda prije svega u podršci zdravstvenom sistemu, što čini kroz obezbjeđenje karantina širom Crne Gore, stalnim angažovanjem na dekontaminaciji ljudi, vozila i objekata, helikopterskim transportom ugroženih, neophodne opreme i slično”, naveo je Dakić.

Vojska je angažovana nizom aktivnosti, tako da je Služba za hemijsko, biološko, radiološko nuklearne odbrane (HBRNO) formirala tri stacionarne stanice za dekontaminaciju u Danilovgradu, Baru i Igralu, kroz koje su do sada prošle stotine prevoznih sredstava, uključujući i vazduhoplove. Od posebnog značajna su i mobilni timovi za dekontaminaciju, koji se angažuju na teritoriji cijele naše zemlje, najčešće kako bi dekontaminirali zdravstvene, ali i ostale ustanove i lokacije na kojima je to potrebno, kao što smo imali primjer sa Aerodromom Podgorica, vojnim objektima i javnim površinama u gradovima Crne Gore, kazao je Dakić.

Takođe, pripadnici VCG angažovani su na pružanju fizičkog obezbjeđenja karantina i Kliničkog centra Podgorica, kao i na helikopterskom transportu ugroženih, opreme i drugih sredstava.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].