U crnogorske škole se vratilo preko 52 hiljade učenika

0
Foto: Ministarstvo prosvjete

U Crnoj Gori danas se u školske klupe vratilo preko 52.000 učenika, a to su đaci od prvog do šestog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole. Dodatno, 41 000 đaka je na modelu kombinovane nastave: učenje uz #UčiDoma sadržaje i stalne konsultacije i ispitivanja iz svih predmeta u školi, a to su đaci sedmog, osmog i devetog razreda osnovne škole i drugog, trećeg i četvrtog razreda srednje, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

“Napominjemo i da je danas 7630 prvaka u školskim klupama. Prvi školski dan protekao je u redu, uz poštovanje smjernica Instituta za javno zdravlje”, navode u saopštenju.

Foto: Ministarstvo prosvjete

Bez obzira na to što dio učenika nastavu prati u školama, Ministarstvo prosvjete je učenicima svih razreda osnovne i srednje škole obezbijedilo i snimljeni materijal za najveći broj predmeta, koji se od danas emituje na TVCG2 i to 1. 2. 3. 4. i 5. razred osnovne škole; Uči doma 2 (MNE sport 2) i to 6. 7. 8. 9. razred osnovne škole i 1. razred srednje škole; Uči doma 3 (MNE sport 3) i to 2. 3. 4. razred srednje škole. Programska šema se zajedno sa detaljnim rasporedom časova objavljuje svake nedjelje na portalu www.skolskiportal.edu.me gdje će biti pregledno i detaljno data, ali i na sajtu Ministarstva www.mps.gov.me; sajtu www.ucidoma.me i društvenim mrežama Ministarstva.

Snimljeni materijal dostupan je i na You Tube kanalu Uci Doma.

Foto: Ministarstvo prosvjete

“Napominjemo, da će se prema modelu koji je predviđen za početak školske godine sve provjere znanja svih đaka, izrade testova, kontrolnih i pisanih zadataka za sve đake, organizovati isključivo u školi, uz poštovanje mjera. Svi đaci srednjih stručnih škola bilo kog razreda će praktičnu nastavu realizovati u školi ili kod poslodavca, uz poštovanje mjera. Dodatno, posebno će biti planiran rad sa djecom sa posebnim obrazovnim potrebama, za koje je pripremljen instrument za procjenu razvojnog statusa i poslat školama. Ovo zapravo znači da neće biti niti jednog đaka koji nema, veći ili manji, direktan kontakt sa školom, a istovremeno se poštuju sve mjere Instituta”, dodaju u Ministarstvu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].