U septembru 76,5 odsto manje turista u Crnoj Gori

0
turisti u Kotoru

U Crnoj Gori je u septembru, u kolektivnom smještaju, ostvareno 38,83 hiljade dolazaka turista, 76,5 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

Broj ostvarenih noćenja od 176,55 hiljada manji je 74 odsto nego u istom mjesecu prošle godine.

“Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju 74,2 odsto ostvarili su strani, a 25,8 odsto domaći turisti”, saopšteno je iz Monstata.

U prvih devet mjeseci ove godine ostvareno je 77,7 odsto manje dolazaka i 79,7 odsto manje noćenja turista nego u istom prošlogodišnjem periodu.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u avgustu je najviše noćenja ostvareno u primorskim mjestima 91,4 odsto, glavnom gradu 4,7 odsto, planinskim mjestima 2,4 odsto i ostalim turističkim mjestima 1,5 odsto.

Kolektivni smještaj ne uključuje individualni, takozvani privatni smještaj – smještaj u kućama i sobama za iznajmljivanje, kao i u turističkim apartmanima.

Kolektivni smještaj se odnosi na hotele, odmarališta, pansione, motele, turistička naselja, odmarališta, hostele i kampove.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].