U prvoj fazi Instituta dr Simo Milošević u Igalu oko 350 pacijenata

0

 

U prvu fazu Instituta dr Simo Milošević u Igalu, stiglo je danas novih 40 pacijenata. Uglavnom je riječ o domaćim gostima, a manji broj ih je iz regiona. Druga faza Instituta je zatvorena 12. septembra, javlja RTCG.

Prema riječima direktora Marketinga u Institutu, Nikole Mračevića, prva faza će biti otvorne do polovine decembra.

“Trenutno se nalazi 320 gostiju u objektu prve faze. Očekujemo da će do kraja dana biti preko 350 pacijenata. To su pacijenti preko Fonda zdravstva u najvećem broju, korisnici rekreativnog odmora – rehabilitacije preko sindikalne organizacije oko 100 i ostalo penzioneri i samoplatežni pacijenti, koji koriste usluge Instituta”, kazao je Mračević, prenosi RTHN.

Pacijenti su, prije svega, na terapijama. Nema hotelskih gostiju.

“Kao što je ustaljena praksa svake godine, prvog februara planira se otvaranje druge faze Instituta. Nadamo se da će se to i realizovati i da ćemo naredne godine u tom terminu kao što je bilo do sada, početi da primamo pacijente na rehabilitaciji, kao i da smještamo goste, kako onih koji dolaze u Herceg Novi na Praznik mimoze, tako i na ostale manifestacije, hotelske goste i sve ostale. Nadamo se, naravno, ali ne možemo za sada ništa precizirati obzirom na aktuelnu situaciju sa korona virusom”, naveo je Mračević.

Soliter Instituta koji je po odluci Nacionalnog koordinacionog tijela, određen kao objekat u funkciji karantina je zatvoren.

Mračević kaže da trenutno nemaju nikakve najave šta će biti sa karantinom i hoće li biti u funkciji, što zavisi kako će se dalje odvijati epidemiološka situacija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].