U OB Nikšić 76, u Brezoviku 57 pacijenata

0
dr Dragica Gudelj

U Opštoj bolnici Nikšić trenutno je hospitalizovano 76 pacijenta. Kako je saopšteno iz te zdravstvene ustanove sedam pacijenata je životno ugroženo i nalaze se u Jedinici intenzivnog liječenja, dok su ostali stabilnih vitalnih parametara i trenutno se dobro osjećaju. U nikšićkoj Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Brezoviku stanje je stabilno, a u kovid bloku na liječenju je 57 pacijenata, saopštila je za TVCG doktorka Dragica Gudelj, koja koordiniše radom Kovid bolnice.

“Svi oboljeli su stabilnih vitalnih parametara. Njihova klinička slika spada u lakše do umjereno teške. Međutim ovaj virus osim što je nov je vrlo nepredvidiv i lako može doći do pogoršanja opšteg stanja pacijenta. Zato svakodnevno oko ovih pacijenata radi tim ljekara, uz nesebičnu pomoć i posvećenost sestara, tehničara i pomoćnog osoblja”, navela je dr Gudelj.

Kaže i da kovid odjeljenje u Brezoviku 60 bolesničkih postelja.

“Ti smještajni kapaciteti su u potpunosti izdvojeni od takozvanog ” čistog” dijela bolnice.  Što se tiče našeg osoblja, nažalost nekolicina naših zaposlenih je oboljela od ove infekcije. Stabilni su, dobro se osjećaju i očekujemo njihov brzi oporavak. Treba reći da smo mi mali kolektiv u kome je svaki zaposleni veoma bitna karika, pa tako ispadanje bilo koga dovodi do gomilanja problema, sa kojima se još uvijek dobro nosimo”, poručuje dr Gudelj.

Podsjeća da je Brezovik specijalizovana bolnica za plućne bolesti, te da je veliki izazov u ovoj situaciji pravilno i nesmetano funkcionisati i pružiti najbolji mogući tretman svim pacijentima.

“Brezovik je jedina bolnica u Crnoj Gori u kojoj se liječe pacijenti sa tuberkulozom, zatim onkološki pacijenti sa malignitetima pluća kao i veliki broj pacijenata sa opstruktivnim bolestima pluća. Svi oni i u vrijeme ove pandemije zahtijevaju kvalitetan tretman, i ne mogu biti zapostavljeni”, poručuje sagovornica TVCG. Ističe i da je komunikacija sa NKT-om svakodnevna i vrlo kvalitetna.

“U toku prošle nedjelje predstavnici ovog tijela su bili u posjeti našoj bolnici, a povod je bio izraziti rast broja oboljelih u Nikšiću. Uvjerili su se da Brezovik funkcioniše po svim preporukama i standardima propisanim od strane WHO”, zaključila je dr Gudelj.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].