U kotorsku SO vratili se odbornici kotorskog SDP-a Božović i Brguljan

8
sa današnjeg zasijedanja SO Kotor

sa skupštinskog zasijedanja

XXXVII sjednicu SO Kotor obilježio je povratak u odborničke klupe, nakon nešto više od 10 mjeseci, odbornika SDP-a Tene Božović i Gorana Brguljana.

Na pitanje Skala radija koji je bio razlog njihovog povratka, odgovorili su da ne žele da daju izjave po tom pitanju.

ponovo u odborničkim klupama Božović i Brguljan

Zanimljivo je bilo da je, prije početka zasidanja održan Kolegijum predsjednika SO po pitanju zahtjeva Odborničkog kluba DPS-a da se u dnevni red uvrsti tačka Izbori i imenovanje, kako bi se mogli predložiti članovi za Odbor direktora AD Luka Kotor iz redova većinskog vlasnika. Kako prijedlog nije predat u skladu sa zakonom i poslovnikom o radu SO Kotor, odlučeno je da se o ovoj tački dnevnog reda raspravlja na nekoj od narednih zasijedanja.

Po prvi Kotor će dobiti dnevni boravak za stara lica, na osnovu danas usvijene Odluke o ustupanju na privremeno korišćenje nepokretnosti JU Dom starih „Grabovac“ Risan. Prostor površine 116 m2 obezbijeđen je u kotorskom naselju Škaljari, besplatno na period od 10 godina.

U dnevnom boravku korisnicima će biti omogućena radno-okupaciona terapija, razgovori i druženja, posjeta kulturnim dešavanjima, korišćenje biblioteke, jedan besplatan topli odbroj i dnevno posluženje(kafa, čaj, sok), psiho-socijalna podrška i dr.

Predsjednik SO Suđić i sekretarka Banićević

Tena Božović pitala predsjednika SO Suđića zašto je s drnevnog reda skinuta tačka Izbor i imenovanje?

Tena Božović (SDP) je pitala peredsjednika SO Jova Suđića za razloge zbog kojih je uklonjena tačka dnevnog reda Izbor i imenovanja, jer je, kako je kazala je danas bilo i vrijeme i mjesto da se opunomoći predstavnik opštine Kotor kao većinski vlasnik akcija u AD Luka Kotor.

Ovo tim prije što je zakazana vanredna Skupština akcionara za 16. mart ove godine.

Imajući u vidu da je prethodni gradonačlenik Vladimir Jokić uzrurpirao ovlašćenja Skupštine i prekršio i Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut i samovoljno donio mimo zakona određene odluke kojima je nanio štetu opštini, kazala je Božovićeva.

Predsjednik SO Jovo Suđić je odgovorio odbornici Božović da materijal za tačku izbori i imenovanja nije dostavljen na vrijeme već je dobijen jutros, što je i bio razlog da se ne uvrsti u dnevni red..

Shodno Posovniku i Stautu opštine najmanje tri dana prije sjednice SO potrebno je podnijeti zahtjev za izmjenu i dopunu dnevnog reda, podsjetio je Suđić. Stoga je na kolegijumu predsjednika SO dogovoreno da se ova tačka ne raspravlja na današnjoj sjednici već da se odloži, za posebnu  vanrednu sjednicu na kojoj će se o njor raspravljati.

Na današnjoj sjednici SO nije razmatran Program rada i finansijski plan Fondacije Kotorski festival pozorišta za djecu za 2020. godinu.

Na današnjoj sjednici usvojeno je više odluka i nacrta iz nadležnosti SO Kotor.

8 KOMENTARI

 1. Gospođo Lončarević Vi ste čisti kao suza.Niko Vas nema ni za šta i zato svoje iznesite časno nikome se ne dajte.

 2. Stigla mala iz Erakovica, preko Cuca i Njegusa, i odma da u Luku uplovi. Još vam fali Potpara, i kompletno društvo iz Vardara je na okupu. Biće se prijateljski druže…sve liše Jova Suđica. A dje je najčasnija medju njima dr Bruna Loncarevic.
  Od srca Jovu želim sreću, sa porukom, čuvaj se Jovo ti si ove stvarao, a ne oni tebe.

 3. Dps sa jonicom sklopio dogovor ….posle izbora izbacaju liberalni pokret a ubacuju jonicu sa kolegama iz luke ako uzmu koje mjesto…..potrudit cemo se da ne dobiju ni jedno mjesto…Jokić mora biti vraćen

 4. Ooooo Teki se po zadatku vratila u klupu.
  I odma oko Luke.
  Nije nego.
  Da zadatak ne moze providniji bit.

 5. Po ovom tekstu se vidi koliko nam je mala od maškara saloon Jovanović smrda olos pismena ….
  Citamo i ne vjerujemo koja budala. Da prva objavi pa kenj* li kenj*

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].