U kotorskoj Opštoj bolnici oštrije mjere opreza

0
Opšta bolnica Kotor

U Opštoj bolnici Kotor se pooštravaju mjere opreza i uslovi rada uslijed pogoršanja epidemiološke situacije izazvane infekcijom novim korona virusom (COVID-19) u zemljama u okruženju.

Stoga iz ove zdravstvene ustanove se mole svi pacijenti koji imaju zakazane preglede u specijalističkim, subscpecijalističkim i dijagnostičkim ordinacijama, a nemaju simptome pogoršanja bolesti ili nemaju potrebu za promjenom terapije, da iste preglede odlože i ne dolaze u bolnicu.

O istom će biti lično telefonski obaviješteni.

U predviđenom terminu za preglede u ordinacijama će raditi ljekari i medicinske sestre tako da ih po potrebi možete telefonski kontaktirati i to preko tel centrale bolnice 032/325-595 ili 032/325-602 (razgovor je ograničen na tri minuta) ili preko mobilnih telefona ili društvenih mreža ljekara ili med. sestre.

Svi pacijeti koji imaju kašalj, povišenu temperaturu i malaksalost treba da se prvo jave izabranom doktoru ili doktoru HMP koji će najaviti dolazak u bolnicu.

Mole se svi takvi pacijenti da samoinicijativno ne dolaze u bolnicu.

Prekinut će se „hladni“ operativni program.

Pacijenti u potrebama hitnog liječenja redovno će se zbrinjavati.

Po smirivanju epidemiološke situacije odloženi pregledi će se obavljati u što kraćem roku, stoji u obavještenju menadžmenta JZU OB Kotor, koje je dobio Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].