U funkciji aplikacija eDnevnik za roditelje: Sve informacije o ocjenama i vladanju na jednom mjestu

0
Milica Lekić – Matija Otašević

U funkciji je nova aplikacija eDnevnikME, kao i inovirani portal Dnevnik (www.dnevnik.edu.me) za roditelje, putem kojih na jednom mjestu mogu naći sve neophodne informacije o ocjenama i vladanju djeteta, ali i sve ključne novine sa nivoa sistema, poput #UciDoma inicijative ili polaganju maturskih i stručnih ispita.

To su saopštili Milica Lekić, portparolka Ministarstva prosvjete i Matija Otašević, koordinator projekta “Za svako dobro” i PR Crnogorskog Telekoma.

Aplikacija i portal su posebno značajni u trenutnim okolnostima, kada roditelji nijesu u prilici da se školi upoznaju sa informacijama važnim za školovanje djeteta.

Portal i aplikacija nude informacije o zakazanim vladanju, izostancima, te pregled ocjena sa eksternih testiranja i pregled svih ocjena po nastavnim predmetima (usmeni odgovori, pismeni i kontrolni zadaci, konačna ocjena itd.) uz podatke o tome kada je ocjena evidentirana u Informacionom sistemu obrazovanja. Za svaki nastavni predmet postoji i hronološki pregled ocjena, kao i prosječna ocjena.

Dio portala pod nazivom Saradnja sa roditeljima namijenjen je informisanju o terminima roditeljskih sastanaka, planiranim izletima, ekskurzijama i sličnim opštim obavještenjima. U ovom trenutku, dok traje obustava nastave, ovaj dio portala može poslužiti da roditelji dobiju opšta obavještenja sa nivoa škole, odnosno od odjeljenskog starješine.

Dio portala Kontakt planiran je za komunikaciju roditelja i odjeljenskog starješine, tako što roditelj može postaviti pitanje na koji će odgovor dobiti putem e-maila.

Za prijavljivanje na portal i aplikaciju roditelji od odjeljenskog starješine dobijaju korisničko ime i lozinku. Prilikom pristupa portalu roditelju su dostupne isključivo informacije koje se odnose na njegovo dijete.

„Ovo je još jedan korak u digitalizaciji u obrazovanju. Radimo sve što možemo da sistem digitalizujemo na način da i djeci i roditeljima informacije i podaci budu brzo i lako dostupni, te da im olakšamo komunikaciju sa školom i razmjenu informacija“, rekla je Lekić.

„Izuzetno smo zadovoljni rezultatom. Vjerujem da je eDnevnikMe najbolji primjer kako Crnogorski Telekom sa javnim sektorom stvara svijet novih mogućnosti. Ovo roditeljima omogućava da pažljivo prate aktivnosti djeteta u obrazovanju i uključe se intenzivnije na vrijeme, ukoliko je to potrebno”, dodao je Otašević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].