U apotekama Montefarma još 333.000 maski, stigli Concor i Monopril

0

 

U apoteke Montefarma distribuirano je 333.000 maski, koje će građani moći da kupe za 0,51 eura. Takođe, počela je isporuka lijeka Concor, a od danas će početi i isporuka Monoprila.

“U skladu sa preporukom Instituta za javno zdravlje Crne Gore i Svjetske zdravstvene organizacije o nošenju zaštitinih maski u zatvorenom prostoru, Nacionalno koordinaciono tijelo dalo je saglasnost da Montefarm isporuči svojim apotekama dodatnu količinu maski”, kazala je portparol Montefarma Olivera Klikovac.

Montefarm je već počeo distribuciju maski, zajedno sa ljekovima, prema uobičajenom rasporedu relacija ka svim opštinama u Crnoj Gori i do kraja radne sedmice sve apoteke će ih imati u prodaji.

“U prvoj isporuci Montefarm je u svoje apoteke distribuirao 333.000 maski, a ista količina će i ovog puta biti dostupna građanima. Građanima su maske dostupne po nabavnoj cijeni, bez marže, gdje je zarada Montefarma nula eura i ta cijena sa PDV-om iznosi 0,51 eura kao i prethodnog puta. Broj maski koje se mogu kupiti i dalje je ograničen na 5 komada po osobi”, ističe Klikovac.

U međuvremenu, dodaje ona, najveći broj Montefarmovih apoteka nakon prve isporuke, kontrolisala je Tržišna inspekcija i nije nađena niti jedna jedina nepravilnost.

Ona je podsjetila da su troslojne hirurške maske, koje se mogu kupiti u apotekama Montefarma, dio komercijalne nabavke koju je platio Montefarm te nijesu iz bilo kog kontigenta donirane medicinske zaštitne opreme.

“Koristimo priliku da obavijestimo javnost da je takođe počela isporuka lijeka Concor, a da će od danas početi i isporuka Monoprila u svim jačinama, takođe prema rasporedu snabdijevanja naših apoteka”, navela je Klikovac.

S.Đ.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].