TV Montena više ne emituje program

1
TV Montena

Nakon 15 godina televizija Montena je prestala da emituje program.

Crna Gora tako polako, ali sigurno ostaje bez elektronskih medija sa nacionalnim predznakom.

Televizija Montena je bila jedan od snažnih promotera crnogorske nezavisnosti koristeći nesebično sve svoje resurse i ljudske potencijale da javnost upozna sa pravom istorijom naše države koja se decenijama predstavljala u kontekstu velikosrpskih interesa.

elevizija Montena je argumentovano i na činjenicama zasnovanim podacima, lako provjerljivim za sve one koji su sumnjali u vjerodostojnost, upoznavala našu javnost sa propuštenim lekcijama o našoj slavnoj istoriji i značaju male države koja je 1878. godine zvanično postala 27. međunarodno priznata suverena država na Berlinskom kongresu.

U poruci glavnog i odgovornog urednika, Đura Vučinića, navodi se da Montena više neće emitovati svoj program.

“Bili smo zajedno 15 godina.  Mnogo toga smo prošli i odbolovali zajedno, a timovi Montene su se smjenjivali uvijek puni entuzijazma i činilo se nikad dovoljno patriotizma no za sve uspjehe bili ste zaslužni vi, a za neuspjehe mi. Montena je rođena kao ideja u teškom vremenu, koja je trebala ponovo poroditi iz zabluda i bunila Crnu Goru, ali ona tradicionalna Crna Gora se nije porodila ona nas je samo nadahnjivala da istrajemo”, naveo je Vučinić.

On je naveo da je bio veliki broj istinskih prijatelja koji su do posljednjeg dana pomagali Montenu.

“Ovo je prilika da im zahvalimo, kao i vrijednim novinarima i tehničkom osoblju, koji su svih ovih godina istrajavali samo za jednu ideju – našu Crnu Goru”, napisao je Vučinić.

Polovinom 2013. godine, zbog finansijskih problema prodat je radio Montena kupcima iz Srbije.

Montena TV i Montena radio su osnivači AKEM-a, Asocijacije nezavisnih komercijalnih medija Crne Gore.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].