Tužilaštvo formiralo novi predmet povodom dešavanja u Kliničkom centru kada je iznošeno tijelo Amfilohija

0

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je novi predmet vezano za dešavanja u Kliničkom centru Crne Gore kada je iznošeno tijelo pokojnog mitropolita Amfilohija.

“Postupajući državni tužilac je utvrdio da je neophodno ispitati sve okolnosti ovog događaja u odnosu na druga lica, pa je formirao novi predmet koji je u fazi izviđaja”, saopšteno je iz ODT-a.

Tužilaštvo nije moglo utvrditi da je zaraženi sveštenik SPC Dragan Mitrović napustio kovid odjeljenje Kliničkog centra, i saopštilo da novinski članci nijesu dovoljan dokaz da je on počinio krivično djelo.

Epilog: Za tužioca nema ništa sporno što je sveštenik zaražen koronom šetao Kliničkim centrom

ODT je, kako navode u saopštenju, obaviješten da je portal CdM objavio da je sveštenik i pored činjenice da je zaražen koronavirusom, napustio odjeljenje KCCG gdje je liječen, te da je prisustvovao sahrani Mitropolita SPC Amfilohija Radovića u hramu Hramu Hristovog Vaskresenja u Podgorici.

“Kako navodi novinskog članka nijesu bili dovoljni za donošenje odluke, shodno ovlašćenjima državni tužilac ukazao koje radnje je potrebno preduzeti, a što je obuhvatalo: prikupljanje obavještenja od određenih lica, izuzimanje snimaka nadzornih kamera, kao i prikupljanje drugih dokaza u cilju utvrđivanja svih činjenica pod kojima se desio ovaj događaj”, navode u saopštenju.

Iz obavještenja koje je dalo medicinsko osoblje nije se moglo utvrditi da je sveštenik napustio prostorije tog centra, dodaju, a službenici Uprave policije su uvidom u snimke nadzornih kamera Gore utvrdili da lice koje odgovara opisu sveštenika nije napuštalo prostorije KCCG.

“Dakle, u konkretnom slučaju nema ni jednog dokaza da je lice M.D. napustio prostorije KCCG, već postoji samo dokaz da se ovo lice kretalo u okviru COVID centra, gdje se inače liječe pacijenti zaraženi od tog virusa. To znači da ODT u Podgorici nije nadležno da cijeni da li je bilo koje lice prekršilo određene interne procedure i protokole ili eventualno učinilo prekršaj, jer je to u nadležnosti drugih državnih organa. Podsjećamo da je u nadležnosti tužilaštva gonjenje učinilaca krivičnih djela, a po ocjeni tužioca nema dokaza koji bi upućivali na to da je M.D. učinio krivično djelo”, navode u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].