Triptih – “Reminiscencije” filozofski pristup religijama

0

Žarko Mirković

Žarko Mirković

Ovogodišnji laureat Trinaestojulske julske nagrade Žarko Mirković, kompozitor i direktor Muzičkog centra Crne Gore za Skala radio je kazao da je veoma počastvovan ovom nagradom i sve što ubuduće bude radio, svjesno ili nesvjesno biće mjereno njenim značajem i odgovornošću koju ova nagrada nosi.

Međutim, nagrada je dio javnog života nekog djela, a zadovoljstvo koje imam od posla kojeg sam obavio na Triptihu pod nazivom “Reminiscencije” kojim se otvaraju ovogodišnji Don Brankovi dani muzike, u okviru Kotor Arta, je ne snažnije, ali ne manje važno, kazao je Mirković.

“Posebno je važno što je  u ovom trenutku dodjele nagrade  jedan dio ljudi Triptih svrstao u dio kulturne baštine Crne Gore, i bio bih jako sretan kad bi Triptih izdržao probu vremena”, poručio je kompozitor.

Direktan povod za ovo djelo je odavde iz Boke, iz Stoliva odakle je došla ideja za Triptih.

Potrebu za takvim nečim, Mirković je našao u filozofskom pristupu religijama i u lošem efektu situacije koje smo preživljavali 90-ih godina prošlog vijeka.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].