Timur Tmurni kriv, potvrdio Viši sud za prekršaje

9
pravda

Viši sud za prekršaje Crne Gore potvrdio je Rješenje Suda za prekršaje u Budvi-Odjeljenja u Kotoru kojom je okrivljeni Goran Jovanović, ljekar i samoproglašeni satiričar, na fejsbuk profilu Timur Tmurni, proglašen krivim za, kako piše u presudi, grubo vrijeđanje i naročito drsko ponašanje, bestidno i uvrjedljivo prema Slavku Mandiću, direktoru Skala radija.

Besprizorno ponašanje Jovanovića konačno je naišlo na odgovor pravosudnih organa.

Sudija kotorskog Odjeljenja Suda za prkršaje iz Budve Ivana Vukasović je presudila da je Jovanović kriv i da će morati da plati 300 € u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti rješenja, a ako plati 2/3 novčane kazne, smatraće se da je kazna u cjelosti plaćena.

Timur će morati da uplati još 30 € na ime troškova prekršajnog postupka.

Sud je utvrdio da ovakva objava okrivljenog predstavlja narušavanje javnog reda i mira jer se radi o naročito drskom i uvredljivom ponašanju.

U obrazloženju je detaljno navedeno zbog čega je Tmurni osuđen i zbog čega je Viši sud potvrdio presudu. Ono što nijesu vidjele sudije kotorskog Osnovnog suda u mnogo težem obliku, vidjela je sudija kotorskog Suda za prekršaje, a njenu presudu Viši sud u Podgorici učinio konačnom.

O drugim presudama, od kojih je jedna vraćena sudiji koji nije znao presuditi kako valja (jer da jeste ne bi bila vraćena), tek će biti riječi nakon preispitivanja na višim instancama.

To, na žalost, doktora od čijeg se liječenja pacijenti više plaše nego same bolesti, ne sprječava da se i dalje oglašava manirom besprizornika, ubijeđen valjda da će, kad ne može strukom, na sebe skrenuti pažnju glupostima, uvredama i klevetama. To je onaj Timur koji se „proslavio“ pišući parole po parapetima i zidovima, dobro poznatih Dobroćanima. Tada se zvao Rus i farbao se crvenom bojom.

Dr Timur je za sobom na suđenja vukao dopisnika tabloida „Vijesti“ iz susjednog grada, koji je, po nalogu šefova, morao da piše uobičajne laži i da tako jedna ljudska minijatura pruža „moralnu“ podršku ovoj drugoj. Htio je on da učini svojim prisustvom pritisak na sud, jer je opšte poznato kako nekažnjeno piše laži i kleveće kad god ga vlasnici pošalju na zadatak.
Očekivano, ova prva minijatura nije ni slova napisala o konačnoj presudi  ovoj  drugoj.

S. Mandić

9 KOMENTARI

 1. Fejsbuk klovn i njegov klon nisu ni za smijeh niti za ruglo.
  Dovoljni jedan drugome za štovanje kad ih normalni ne abadaju.

 2. Najzad Pravda zadovoljena !
  Bravo Slavko čestitam,
  A je li Sud konstatovao da pored doktorske diplome
  ima i diplomu za pitura ,posebno kada treba tri boje nanjeti
  na zid a da se ne pomješaju, ili pak pisanje tekstova, poruke ljubavi
  poslije duhovne poduke od onog što je javno reko da je
  Tivat ustašizovan grad,i da je u Kotor glava zmije ,misleći…..
  zna se na koga.

 3. Čuvene,objektivne Vijesti u stopu prate suđenja sa Skalom ,ma kad dobija Radio Skala onda ni slova!.
  Kazu režimska Skala a oni čiji su??
  Potpisali ugovor javno sa opštinom i pišu o nezakonitom finansiranju.
  Ma provaljeni Jokićevci pročitani ste odavno.Zato ste pali.
  Dosla vam je glave upravo Skala.

 4. Svako besprizorno ako je besprizorno ( nisam citao tog Timura a i necu) ponasanje treba kazniti. Sud kakav god da je mora se postovati. Ali !!! ) “To, na žalost, doktora od čijeg se liječenja pacijenti više plaše nego same bolesti”, kako se ovo zove ? Necujem gospodina Mandica da osporava sud kao u slucaju kada su njega ili Skala radio kaznili. Kako se to zove?

 5. Mozes se samostalno nazivati satiricarem i prekrivati plastom umjetnika ,al vire korijeni uvreda i lazi,grubo vrijedjanjei ipljuvanje,. Pa se misli ,proci ce to ,na podrsku facebook drugara.
  Mozes se nazivati i novinarem,al to je u biti,bez osnovnih moralnih nacela ,principa struke
  Ma neko prozre i satiru i lazno novinarstvo.
  Bolje da se minijature- kreature pokriju ne po usima ,nego po glavi i ostave uvreda i vrijedjanja ,laznih izjava i konstatacija.
  Sve na kraju izadje na vidjelo.
  I kao Satir ,sto ima rogove ,kao i car Trojan sto ima kozje noge, sve se na kraju vidi i dozna

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].