Svjetska zdravstvena organizacija: Zamor od koronavirusa raste širom Evrope

0

 

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Hans Kluge pozvao je na akciju protiv “zamora” Covidom-19, upozoravajući da je apatija u vezi sa virusom u nekim slučajevima dostigla visok nivo.

“Na osnovu zbirnih podataka istraživanja iz zemalja regiona, primijećeno je da se umor među ispitanicima povećava”, rekao je Kluge.

“Iako se umor mjeri na različite načine, a nivoi se razlikuju po zemljama, sada se procjenjuje da je u nekim slučajevima dostigao preko 60 odsto“, dodao je Kluge.

On je takođe rekao da se “očekuje ovakav nivo umora” tokom dugotrajne vanredne situacije u javnom zdravstvu, gdje su građani podnijeli “ogromne žrtve”, piše CNN.

“Iako smo svi umorni, vjerujem da je moguće oživjeti napore za rješavanje novih izazova povezanih sa Covidom-19 sa kojima se suočavamo”, rekao je Kluge.

Evropa može da preduzme mjere

Kluge je rekao da evropske zemlje mogu da preokrenu ovaj trend i da se uhvate u koštac sa širenjem Covida-19 uzimajući „puls zajednice u obzir“ i “zadovoljavajući potrebe građana na nove, inovativne načine”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].