Svi na fešte!

0

Zastava 12. Internacionalnog kotorskog ljetnjeg karnevala 2013. biće podignuta u četvrtak 1. avgusta u 21 sat ispred glavnih gradskih vrata u prisustvu Gradske muzike iz Kotora i gostujuće iz Šibenika sa “Feštinim” mažoretkama i pozdravnom riječi kapa krnevala.

Abrum, poziv za karnevalsku ljetnu feštu proći će ulicama starog grada, a pola sata nakon svečanog otvaranja u ribasrkom mjestu Muo počinje fešta od ribe, vina i piva, kazao je za Skala radio u ime organizatora Vasilije Bajrović, predsjednik NVO “Fešta” iz Kotora.

Novina ljetnjih karnevalskih fešti ove godine su igre bez granica na otvorenom plivačkom bazenu u Dobroti u petak 2. avgusta od 21 sat, u kojima će se igrama na vodi takmičiti karnevalske grupe.

U ovoj karnevalskoj sportskoj noći za koju je prijavljeno 8 karnevalskih grupa biće originalnih igara sa dušecima, “krokodilima” i ostalim rekvizitima za vodu, sa ciljem da se što više zbliže karnevalisti i u takmičarskom duhu nastave druženje, kazao je Bajrović.

Takođe je druge karnevalske noći od 22 sata na glavnom gradskom trgu planiran koncert grupe Berekini iz Šibenika, a kruna fešti je karnevalska ulična povorka u subotu 3. avgusta.

Maškarana povorka od 21 sat, u kojoj će pored kotorskih originalnih grupa biti karnevalisti iz Tuzi i Budve, zatim Italije, Hrvatske, Makedonije, Srbije, maskirane mažoretke iz Mostara, kreće sa donjeg priobalnog puta u Dobroti od ljetnjeg bazena, glavnom saobraćajnicom do južnih gradskih vrata na Gurdiću odakle ulazi u stari grad.

Na Trgu od oružja najuspješnijim karnevalskim grupama biće uručeni pehari.

Za dobru zabavu su zaduženi Montenegrosingersi iz Tivta iz DJ Jovo.

Bajrović vjeruje i da će karnevalskoj noći svoj doprinos izborom mediteranske muzike dati i brojni ugostitelji u starom gradu.

Karnevalski Kotor po običaju okupi više hiljada posjetilaca koji zaista dožive duh veselog Kotora i njegovih maštovitih ljudi, pa zato i ove godine poziv organizatora “Svi na fešte”.

Organizator ljetnjeg karnevala je NVO “Fešta” iz Kotora, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Turističke organizacije Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].