Svaki drugi roditelj smatra da projekat Uči doma treba i dalje da živi

0

 

Većina roditelja je u prošlonedjeljnom istraživanju Ipsosa sprovedenom uz podršku UNICEF-a rekla da su njihova djeca naučila bolje da koriste nove tehnologije kako bi pratila školski program preko interneta. Svaki drugi roditelj smatra da treba nastaviti sa stvaranjem nastavnog sadržaja na televiziji i internetu i nakon ove krize.

“Rezultati istraživanja govore o uspjehu projekta #UčiDoma i mogućnostima našeg obrazovnogsistema, ali i šalju i poruku o neophodnosti digitalizacije, koju je Ministarstvo prosvjete postavilo kao prioritet za naredni period. Da bi se usljed krize izazvane pandemijom COVID-19 unaprijedio kvalitet nastave, Ministarstvo prosvjete će, uz podršku UNICEF-a, organizovati obuku nastavnikaosnovnih i srednjih škola širom zemlje o korišćenju Office 365 digitalnih alata za interaktivno učenje. Na ovaj način, dugoročno unapređujemo obrazovni sistem kroz jačanje digitalne pismenosti i nastavnika i djece”, poručuje Milica Mićunović, savjetnica u Ministarstvu prosvjete.

V.D. šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Mihaela Bauer, istakla je da je većina roditelja, prema istraživanju koje je Ipsos sproveo uz podršku UNICEF-a prošle nedjelje, zadovoljna time kako su škole i vrtići reagovali na krizu sa koronavirusom.

“Takođe, većina roditelja nije zabrinuta da će djeca izgubiti radne navike zbog zatvaranja škola i vrtića. Ovi podaci i činjenica da je inicijativa Uči doma uspješno sprovedena za vrlo kratko vrijeme, govore o velikom potencijalu obrazovnog sistema Crne Gore da se brzo transformiše u još savremeniji i kvalitetniji sistem učenja digitalnog doba. UNICEF će svakako podržati ovaj proces ne samo tokom krize s koronavirusom, već i nakon nje”, poručuje ona.

Odmah po zatvaranju škola zbog pandemije COVID-19, Ministarstvo prosvjete je organizovalo nastavak učenja preko televizije i interneta. Prema istraživanju koje je Ipsos sproveo uz podršku UNICEF-a krajem marta, preko dvije trećine građana je makar jednom gledalo TV kanal “Uči doma” u prethodnih nedjelju dana i većina njih su bili zadovoljni kvalitetom sadržaja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].