Sudovi krajem maja nastavljaju sa redovnim radom

0
Osnovni sud u Kotoru

U svim sudovima, rad se nastavlja na radnom mjestu, u punom obimu procesa rada, počev od 25.maja. Redovno se održavaju sjednice vijeća i nastavlja se rad u predmetima hitne prirode. Rad od kuće se može nastaviti, ukoliko proces rada to dozvoljava, saopštili su iz Vrhovnog suda.

“Sudovi će nastaviti da primaju pismena upućena putem Pošte Crne Gore i elektronske pošte. Mjera obustave rada sa strankama u pisarnici ostaje na snazi, do dalje odluke. U prostorijama suda, potrebno je održavati fizičku distancu od najmanje dva metra između lica, te nastaviti sa sprovođenjem higijenskih i sigurnosnih mjera (održavanje lične higijene i radnih prostorija, kao i upotreba zaštitnih maski i rukavica). Navedeno se odnosi i na stranke koje prilikom ulaska u zgradu suda, moraju dezinfikovati ruke i staviti zaštitnu masku i rukavice, a ukoliko ih nemaju, sredstva će biti obezbijeđena od strane suda”, objašnjavaju oni.

“Uvjerena sam da su mjere, na osnovu kojih je u prethodnom periodu uveden poseban režim rada u svim sudovima, bile djelotvorne, cijeneći da nije bio zabilježen nijedan slučaj obolijevanja od koronavirusa na radnom mjestu u sudu“, poručila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Ona je pozvala predsjednike sudova da, kako bi se ovaj trend održao, ublaženim mjerama svi pristupe odgovorno i savjesno, poštujući i dalje sve mjere koje se sprovode u cilju sprječavanja širenja pandemije COVID-19.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].