Stvoreni uslovi za gradnju Klinike za infektivne bolesti i dermatovenerologiju

1
Milo Đukanović

Izgradnja Klinika za infektivne bolesti i dermatovenerologiju u krugu Kliničkog centra Crne Gore, za šta je završen glavni projekat i gotovo zaokružena finansijska konstrukcija, počeće čim se za to stvore uslovi, najavio je danas predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na heliodromu KCCG, gdje su mu predstavljeni medicinski kapaciteti helikopterske jedinice Vojske Crne Gore.

 

Kako se navodi u saopštenjima Đukanovićevog kabineta i Ministarstva odbrane, riječ je o intenzivnoj jedinici sa kojom su, po najsavremenijim standardima, opremljeni helikopteri VCG i stavljeni na raspolaganje građanima, odnosno potrebama KCCG.

 

Đukanović je kazao da je to odličan primjer veoma kvalitetne saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore sa zdravstvenim sistemom, odnosno KCCG kao krovnom institucijom.

 

“Obradovan sam što smo i na ovaj način potvrdili da je Crna Gora zemlja permanentno rastućih kapaciteta, koji su usredsređeni na pružanje sigurnosti građanima. Ovo je prilika da, uz poštovanje za ono što je uradio KCCG, još jednom potenciramo ogromnu ulogu koju je Vojska Crne Gore odigrala i u ovoj kriznoj situaciji”, poručio je predsjednik Đukanović.

 

On se prilikom obilaska KCCG obratio i vojnicima koji obezbjeđuju tu ustanovu.

“Treba podsjetiti da je oko 200 ljudi stalno angažovano u obezbjeđenju zdravstvenih objekata i karantina. Danas možemo da svjedočimo da je zaista Vojska bila i dalje jeste jedan važan faktor ovako dobrih rezultata koje je država Crna Gora do sada ostvarila”, istakao je predsjednik.

 

Ministar odbrane Predrag Bošković zahvalio je na prilici da se javnosti predstavi ono što taj resor, odnosno Generalštab VCG radi, a što je značajna investicija za Vojsku, ali i kompletan zdravstveni sistem naše zemlje.

 

“Medicinska oprema za helikoptersku jedinici koštala je ukupno 290.000 eura. Sada imamo najbolji mogući servis za unesrećene kada je region u pitanju. Posebno smo ponosni na to što smo ovu aktivnost realizovali u kratkom roku i moram reći da je to pravi primjer veoma kvalitetne saradnje dvije institucije u Crnoj Gori”, kazao je Bošković.

 

Dodao je da je VCG u prethodnom periodu s punim pravom stekla epitet institucije kojoj se možda i najviše vjeruje u Crnoj Gori, što su i istraživanja pokazala.

“Svi mi u Ministarstvu smo neizmjerno zahvalni predsjedniku Crne Gore, Vladi, na čelu sa premijerom, za razumijevanje što smo u prethodnom periodu investirali značajna sredstva u podizanje, modernizaciju i opremanje VCG, kako bi mogla da odgovori i ovoj trećoj misiji, koja je danas najvažnija, kada se susrijećemo sa jednom ovakvom krizom”, istakao je Bošković.

 

On se zahvalio pripadnicima Vojske na nesebičnom trudu koji svakodnevno ulažu i istakao da ovo nije kraj borbe, već da svi zajedno moramo istrajati, dakle, bez opuštanja, kako bismo potvrdili dobre rezultate koje su dale institucije.

 

Direktor KCCG Jevto Eraković je kazao da nova oprema, koju je pribavila VCG, zdravstveni sistem čini mnogo jačim, uspješnijim i efikasnijim.

“Radi se o intenzivnoj jedinici koja se nalazi u okviru helikoptera Bell VCG i koja omogućava našoj interventnoj ekipi, našim anestezilozima i anestetičarima da u svakom trenutku i na svakom mjestu u Crnoj Gori pruže adekvatnu profesionalnu i najbolju moguću zaštitu i tretman svih građana Crne Gore”, naglasio je Eraković i u ime svih zdravstvenih radnika zahvalio na doprinosu Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

 

Eraković je, kao i predsjednik Crne Gore, istakao da nije vrijeme za opuštanje, jer borba sa koronavirusom nije završena.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].