Stupila na snagu naredba o zabrani loženja vatre na otvorenom

3
sa požara

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Naredba o zabrani loženja vatre na otvorenom i javnim površinama opštine Kotor, koju je izdala Služba zaštite i spašavanja i Opština Kotor, danas je stupila na snagu i trajaće do 30. septembra zbog povećane opasnosti od izbijanja požara za vrijeme ljetnje sezone.

Maksim Mandić, komandir opštinske Službe zaštite i spašavanja kaže da je takođe zabranjeno spaljivanje PVC i drugih sličnih materijala u čvrstom i tečnom stanju na otvorenim javnim površinama.

Takođe nije dozvoljeno spaljivanje šumskog rastinja i suve trave pored puteva, a prilikom loženja roštilja potrebno je obavezno ograditi ložište kamenom i postaviti tako da ne može doći do razbacivanja žara i iskri na udaljenosti namjanje 10 metara od drveća, a potom ložište prekriti slojem šljunka ili pijeska.

Služba zaštite i spašavanja će preduzeti sve zakonske mjere na sprovođenju ove naredbe, a za njeno nepoštovanje predviđene su kazne od 30 do 2000 hiljade eura.

Služba zaštite je odštampala letke i podijelila ih mjesnim zajednicama i polijepila po gradu, kazao je Mandić.

On poziva na poštovanje ove naredbe i ističe izvanrednu saradnju građana sa kotorskom vatrogasnicom, uz apel da ukoliko se primijeti i najmanji trag vatre ili dima, građani pozovu vatrogasce u Kotoru na telefon 123 ili 325-480 ili DVD Perast na broj telefona 373-593.

Na sprovođenju naredbe o zabrani loženja vatre na otvorenim površinama, kotorski  vatrogasci će raditi u saradnji sa Opštinskom  Komunalnom i Ispostavom policije u Kotoru, kazao je Mandić za Skala radio.

3 KOMENTARI

  1. Otvorite pompijeri naši vi oči jer kami će ko drugi . A ioma bolesnika koliko te volja da pale i čine čuda na ovoga Božijerga lampa.

  2. E ada, ložit ćemo i palit vatru na plus pedeset. Mora se pržit kafa, pa ribe na gradele, pa neko parče mesa (ako se ima sušta kupit) pa skuvat lonac veša vanka na ovu pripeku. Sve to kada još nijesmo za 21 vijek no za pećine i teze. Ko će još palit vatru na otvoreno na ovu temperaturu taj je za malu kuću u Dobrotu. Odmah ga zatvorit, išklapat i zatvorit, a bogu mi i visoku kaznu naplatit da mu više ikad đegod ne pane napamet da loži vatru na ovu pripeku od vrućine .

  3. Maksime jeli se iko do sada uvatio što svakoga ljeta pale po Grblju i Vrmcu? A ti zboriš o saardnji sa policijom. Neka kažu jedanput glasno ko je uvaćen, kažnjen i u pržun?Vam želim pompijeri naši svaku sreću OVOGA LJETA.ČUVAJTE SE!!!!!!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].