Studenti medicine pomažu kolegama iz Instituta

0

 

Dekan Medicinskog fakulteta Miodrag Radunović saopštio je za TVCG da je angažovano 70 studenata medicine da pomažu kolegama iz Instituta za javno zdravlje.

Radunović kaže da je i pored filigranski precizno određenih i pravovremeno donijetih mjera bilo je blage panike kada su otkrivena prva dva slučaja koronavirusa u Crnoj Gori.

“Studenti medicine sami su se sjetili da pomognu kolegama iz Instituta za javno zdravlje, jer već dva mjeseca pripremamo se za ovo,” rekao je on.

On je istakao da su se studenti prijavili sami te da je on nadležnima saopštio šta je želja studenata.

“Svjesni da i sami mogu oboljeti, ali odgovornost prema građanima i pozivu koji su odabrali, oni su tako odlučili. Ovo je izvanredno iskustvo za studente, jer pandemije ne dolaze svakog dana, već skoro svakih sto godina, oni na ovome i uče,” naveo je Radunović.

Sedamdeset studenata se odmah prijavilo da budu angažovani, a trenutno je aktivno 52 studenta, po 4 studenta u grupi i rade po smjenama.

“Sa druge strane i epidemijolozi su tu da pomognu studentima, i da ih upute i objasne im sve nepoznanice,” rekao je Radunović.

“Moram se osvrnuti na odnos građana, i na izvanrednu medijsku prezentaciju onoga što struka govori, onda imamo situaciju da je širrenje virusa usporeno, a to nam je u ovom trenutku najbitnije,” naveo je on.

Treća i četvrta nedjelja biće vrhunac, jako je bitno držati tu krivulju, da ne bi zdravstveni sistem pucao, istakao je Radunović.

“Eksplozija koronarnog virusa nikom nije u cilju, nadamo se da ćemo zadržati tu krivulju, samo građani da se pridržavaju savjeta”, zaključio je dekan medicinskog fakulteta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].