Stanje nije alarmatno, pada broj pregleda

0
dr Nebojša Kavarić

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić kaže da stanje u zdravstvenom sistemu nije alarmatno, te da su spremni za najteže okolnosti u borbi sa virusom korona.

Podsjeća da u zdravstvu ima oko 8.500 zaposlenih, koji su spremni da odgovore izazovu.

Utisak je i da se ponašanje građana poboljšava.

U susret početku školske godine, Kavarić kaže da su spremni i za eventualno povećanje broja djece sa tegobama.

“Iskustva drugih država kažu da ne očekujemo toliko veći broj koji bi bio veći izazov za pedijatrijski dio sistema. Mi smo spremni, postoje određeni izazovi”, naveo je Kavarić i pozvao roditelje i djecu da poštuju mjere.

Udruženje ugostitelja Podgorice juče je zatražilo od NKT-a i Instituta za javno zdravlje da daju na dokazima utemeljeno obrazloženje za donošenje novih mjera kojima im se zabranjuje rad poslije 22 sata, jer će u protivnom pozvati sve članove i ugostitelje iz Crne Gore da ih ne poštuju.

Kavarić im odgovara da svako treba da radi svoj posao i da struka i nauka moraju biti podržane, te da zdravlje nema cijenu.

“Nadam se da će i predstvanici privrednika pažljivo sagledati sve mogućnosti obaveze, i izazove bilo kakvog ponašanja koje može da dovede u opasnost zdravlje pojedinaca ili čitavog naroda”, poručio je Kavarić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].